Agricultorii bistrițeni trebuie sprijiniți, pentru asta Candidez!

Subvenții pentru micii crescători de animale - suma oferită trebuie să stimuleze creșterea animalelor și să ne asigure competitivitate europeană:

·      Sprijinul acordat pentru creșterea animalelor (SCZ - sprijin cuplat zootehnic)  trebuie acordat începând de la peste 50 oi și/sau 3 vaci – în prezent se acordă acest ajutor pentru (minim 150 de oi sau minim 10 vaci)

 

   Lipsa de predictibilitate influențează puternic investițiile strategice în acest domeniu. Nu există nicio siguranță în timp cu privire la măsurile, legile acordate pentru sprijinirea agricultorilor.

·      Condițiile de acordare a ajutoarelor și subvențiilor se schimbă de la un an la altul în funcție de interesele marilor procesatori.

 

Birocrația excesivă intimidează și descurajează agricultorii – trebuie simplificate procedurile pentru acordarea subvențiilor pentru cultivarea terenurilor:

·      În prezent este necesară repetarea anuală a întregii proceduri de pregătire a dosarelor  chiar dacă nu există nicio modificare față de anul precedent

Soluția:

1.     Declarație  pe propria răspundere de păstrare a situației precedente

2.      Documentație selectivă – numai pentru modificările apărute

 

Educarea si Informarea Agricultorilorinformația trebuie să meargă de la instituție spre agricultori

Susțin înființarea de Birouri sau Centre de Informare Agricolă pe lângă Primării

·      Funcționarii vor fi obligați să transmită informația, să explice și să consilieze agricultorii cu privire la legislația în vigoare, posibilitățile de finanțare precum și ajutoarele disponibile.

·      Funcționarii din aceste centre trebuie remunerați  în funcție de numărul de proiecte aplicate din zona de care răspund – implicarea și cointeresarea acestora

Sistemul politic  actual NU SPRIJINĂ AGRICULTORII. ASTA TREBUIE SĂ SE SCHIMBE!

Agricultorii trebuie sprijiniți pentru a supraviețui și pentru a deveni competitivi!

PENTRU ASTA CANDIDEZ!

 

Comentarii

30/11/16 13:38
alegator

Scutiti-ne stimate domn..., cunoastem gargara basista si rapacitatea unui asemenea sisitem de a jefuii tot ce le sta in cale. Nu..., nici in visele cele mai urate un prim ministru Basescu și revigorarea mafiei PDL-iste!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5