AJOFM BN emite cardul profesional european!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a început procedura de emitere a Cardului Profesional European.

“Persoanele în căutarea unui loc de muncă, precum şi persoanele care se află deja înregistrate în evidenţele instituţiei, pot să devină posesorii acestui card, adresându-se personalului nostru de la sediul A.J.O.F.M. Bistriţa-Năsăud din Bistriţa, str.Gării, nr.2 - 4. Emiterea acestor carduri va avea loc în cadrul proiectului “Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă” – ID 64305, POSDRU/94/4.1/S/64305, proiect strategic, la nivel naţional, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la baza cardul ca şi instrument de autentificare. Aceasta activitate va continua şi după finalizarea proiectului”, explică directorul executive Otilia Râpan de la AJOFM BN.

          Proiectul este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în parteneriat cu S.C.Soft Business Union SRL şi s-a desfăşurat pe o perioadă de 33 luni (decembrie 2010 – august 2013) în condiţiile de finanţare obţinute prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

          Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii şi transparenţei serviciilor de ocupare oferite de SPO persoanelor în căutarea unui loc de muncă; a serviciilor oferite agenţilor economici interesaţi în atragerea de resurse umane, precum şi a altor instituţii publice cu care ANOFM interacţionează; respectiv îmbunăţăţirea serviciilor de mediere a muncii prin asigurarea unui standard de calitate în procesul de furnizare a acestor servicii prin introducerea cardului profesional european pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă înregistrate în cadrul tuturor structurilor SPO.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5