ANOFM implementează un sistem modern de plată a indemnizaţiei de şomaj

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, în calitate de beneficiar, și SC Soft Business Union SRL, în calitate de partener implementează proiectul strategic “Acțiunea: Prepaid! - Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj”.

Proiectul susţine îndeplinirea angajamentelor din PNR 2011-2013 prin activităţi complementare celor pe care le desfăşoară Serviciul Public de Ocupare, şi anume investiţii în modernizarea SPO, mutarea centrului de greutate al serviciilor cât mai aproape de domiciliul clienţilor, acţiunea în reţele de actori sociali relevanţi pentru stimularea ocupării, asistarea metodică atât a personalului SPO cât şi a clienţilor în schimbarea atitudinii şi nivelului de deprinderi necesare acţiunii pe piaţa muncii.

„Pentru îmbunătățirea calității serviciilor Serviciul Public de Ocupare, prin proiect se va realiza şi implementa un instrument financiar pentru plata indemnizației de șomaj – cardul Prepaid, având drept scop eficientizarea muncii în cadrul Serviciului Public de Ocupare, furnizând astfel un nou serviciu self-service pentru cele 43 de agenții județene și implicarea unui grup țintă de 80 de persoane”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

În acest context, prin implementarea acestui instrument de plată la nivel naţional se urmăreşte întărirea capacităţii SPO precum şi îmbunătăţirea serviciilor furnizate de acesta persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5