Fii activ la orice vârstă!

Proiectul „Fii activ la orice vârstă”, implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în partereniat cu Rusu&Borţun Consultanţă şi SC System&Network Solutions SRL se apropie de final. Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, şi-a propus, pe de o parte, conştientizarea clienţilor serviciilor publice de ocupare (şomeri peste 55 ani şi angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de altă parte oferirea de instrumente informative, necesare instituţiilor SPO pentru a putea asigura servicii personalizate. Practic, proiectul s-a desfăşurat în toate agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, valoarea asistenţei financiare nerambursabile fiind de 9,9 milioane lei.
Pentru atingerea obiectivului este derulat o amplă campanie de informare organizate pe mai multe componente, şi anume on line. PR, evenimente şi publicitate, iar mesajul „Fii activ la orice vârstă!” a fost prezent la târguri şi burse de locuri de muncă.
„Pentru atingerea acestor obiective, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud s-a implicat prin implementarea măsurilor active de ocupare, prevăzute de Legea 76/2002. Astfel, în acest an, 491 şomeri din categoria de vârstă de peste 55 de ani au fost încadraţi în muncă. De asemenea, au fost încheiate 136 convenţii pentru acordarea de facilităţi angajatorilor care încadrează persoane de peste 45 ani, în urmă cărora au fost angajate 136 persoane, plus alte şapte conveţii pentru angajatorii care încadrează persoane care mai au cinci ani până la pensie”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul executiv adjunct al AJOFM BN, Angela Koos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5