AJOFM BN simplifică procedura de înscriere …ca şomer neindemnizat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud a simplificat procedura de înregistrare a şomerilor cărora le expiră perioada de acordare a indemnizaţiei, astfel ca numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să se apropie cât mai mult de realitate. Anunţul a fost făcut de Doris Moldovan, directorul executiv al AJOFM BN, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia fiind luată la nivelul judeţului nostru.

„La data expirării perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj, persoana în cauză îşi pierde calitatea de „şomer”, deşi el nu şi-a găsit un loc de muncă din motive obiective şi reale. Aceasta se reflectă în mod fals în rata şomajului, deşi aceste persoane sunt în continuare persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Pentru a rămâne în continuare în baza de date a Agenţiei, ar trebui ca aceste persoane să întocmească câte un dosar nou în vederea înregistrării lor ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă ca „şomeri neindemnizaţi”, ceea ce generează costuri suplimentare, motiv pentru care mulţi nu o fac decât dacă doresc să urmeze eventual cursuri de formare profesională sau dacă vor să beneficieze de subvenţii la angajare”, argumentează acest demers Doris Moldovan. În fapt, numai o adeverinţă de la medicul de familie, obligatorie la dosar, costă peste 20 lei, la care se adaugă şi costurile de deplasare etc.

În aceste condiţii, AJOFM BN a găsit o formulă prescurtată…astfel că persoana trimisă în şomaj va depune odată cu dosarul pentru obţinerea indemnizaţiei şi o cerere expresă (un formular tipizat) prin care va solicita menţinerea în evidenţele AJOFM BN, ca şomer neindemnizat, până la dobândirea statutului de persoană ocupată, prin încadrarea în muncă. Astfel, „vom avea o bază de date reală care vine şi în sprijinul angajatorilor”, a explicat directorul AJOFM BN.

Comentarii

12/01/18 12:47
DOBRE

Buna ziua! Care este diferenta intre somer fara drept de indemnizatie si pers.inscrisa la AJOFM in cautarea unui loc de munca? In ce situatie angajatorul beneficiaza de subventie?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5