AJOFM BN: Ultima strigare pe 2011 la subvenţiile pentru încadrarea şomerilor

Directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, Alexandru Manea, a anunţat că instituţia dispune de 150.000 lei, sumă pe care o acordă angajatorilor care încadrează absolvenţi şi şomeri cu vârsta de peste 45 ani. “Angajatorii care sunt interesaţi, luna aceasta ar fi bine, să vină la AJOFM Bistriţa-Năsăud, pentru a încheia convenţii. Primul venit, primul servit. Am reuşit să obţinem această sumă de bani, am rămas uimiţi că ni i-au trimis, mai ales că aveam probleme şi cu dosarele din urmă. AM reuşit să rezolvăm problema, am achitat, totul este la zi. Mai mult, a rămas şi această sumă de bani pentru a încheia convenţii luna aceasta”, a declarat Alexandru Manea.

Potrivit directorului adjunct al AJOFM BN, fondurile sunt suficiente pentru încadrarea a 200 de şomeri cu vârsta peste 45 ani şi a aproximativ 60 de absolvenţi. Practic, firmele care încadrează persoane din această categorie vor primi în fiecare lună, timp de un an, câte 500 lei (valoarea indicatorului social de referinţă), pentru fiecare bistriţean angajat şi menţinut pe piaţa muncii cel puţin 2 ani.

Suplimentarea fondurilor pentru AJOFM BN vine în urma evaluării instituţiei şi a modului de realizare a Programului de ocupare anunţat pentru 2011. “AJOFM stă destul de bine, bine, nu foarte bine. Suntem în primele zece agenţii de ocupare”, a concluzionat Manea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5