Ajutoarele sociale distribuite

-pentru încălzire

La sfârşitul săptămânii trecute, casieria Primăriei oraşului Năsăud a fost „invadată” de beneficiarii Legii 67/2006 privind acordarea de subvenţii pentru încălzirea locuinţei, în perioada noiembrie – martie, cu lemne sau gaz-metan. Aşadar, joi şi vineri, a fost distribuită a treia tranşă de ajutoare în bani pentru cei care se încălzesc cu lemne. Suma totală pentru cei peste 1200 de persoane, aferentă lunii ianuarie, este de circa 40.500 lei, toţi cei care sunt îndreptăţiţi să-i primească sunt aşteptaţi la casierie cu buletinele de identitate.

Amintim că, pentru încălzirea cu gaze naturale, subvenţia se regăseşte pe factura lunară de consum a celor peste 600 de năsăudeni care au depus cereri în acest sens.

Potrivit statisticilor administraţiei locale năsăudene, anul trecut au beneficiat de ajutor de încălzire cu lemne peste 1350 de năsăudeni, iar pentru cea cu gaze naturale circa 520 de familii.

…dar şi alimentare

Administraţia oraşului Năsăud aşteaptă încă persoanele îndreptăţite a primi ajutoarele alimentare care constau în zahăr şi făină oferite de Uniunea Europeană. Faţă de anul trecut când nevoiaşii se înghionteau la coadă la ridicarea acestor alimente, anul acesta se lasă invitaţi, circa o tonă de zahăr şi făină rămasă în stoc din totalul de 22 de tone aşteptând încă să fie ridicate. Aşa cum informa viceprimarul Ovidiu Maghiar, termenul limită dat de autorităţile judeţene pentru ridicarea acestor ajutoare la Năsăud este 31 martie 2010, dată după care cantitatea nedistribuită va fi înapoiată la depozitul de la Şieu Măgheruş pentru a fi redistribuită. De aceste ajutoare beneficiază familiile şi persoanele singure care au un venit minim, şomerii cu indemnizaţie, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt sub 400 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţii şi copiii neinstituţionalizaţi.

Autorităţile năsăudene fac apel la cei care încă nu şi-au ridicat ajutoarele alimentare, să vină la Primăria oraşului, la compartimentul social, pentru a-şi primi drepturile înainte de 31 martie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5