În municipiul Bistriţa, la această dată

6.957 solicitanţi de ajutor de încălzire

Începând cu 1 noiembrie, conform legii, se acordă ajutoarele pentru încălzirea locuinţei. Cine beneficiază de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, care este cuantumul ajutorului, precum şi alte precizări legat de acordarea acestui ajutor, am aflat din cele relatate de dl. Iacob Dragoş, directorul Direcţiei de servicii sociale din cadrul Primăriei Bistriţa. Astfel, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 5/2003, completată cu HG nr. 1286/8 oct. 2008, beneficiarii ajutorului pentru încălzirea locuinţei sunt: persoanele singure şi familiile a căror venit este sub 615 lei/membru de familie în perioada noiembrie 2008 – martie 2009. Ajutoarele se acordă atât pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale cât şi pentru încălzirea cu lemne.

- Care este valoarea acestor ajutoare pentru acest sezon rece?

I.D.: - Mai întâi, precizez că prin H.G. nr. 1286/8 oct.2008 ajutorul a crescut faţă de sezonul precedent cu 12% pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi cu 7% pentru încălzirea cu lemne. Cuantumul ajutorului este diferenţiat în funcţie de venitul/membru de familie, atât pentru cei care deţin locuinţă încălzită cu gaze naturale, cât şi pentru cei care se încălzesc cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Astfel, la un venit mai mic de 155 lei/persoană singură, sau pe membru de familie, se acordă un ajutor lunar de 262 lei, în cazul încălzirii cu gaze, şi de 58 lei pentru locuinţa încălzită cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Valoarea ajutorului descreşte în raport cu venitul pe membru de familie. De altfel, aceste niveluri de ajutor sunt la dispoziţia celor interesaţi, la sediul Direcţiei – str. Dornei, nr. 12.

- Cum se depune cererea?

I.D.: - Cererea pentru acordarea ajutorului se depune o singură dată pentru întreg sezonul rece. Pentru sezonul rece noiembrie 2008 – martie 2009 cererile se depun până la 31.10.2008. Precizez, însă, că cererile se pot depune în fiecare lună (şi după această dată), la Direcţia municipală de servicii sociale – str. Dornei, nr. 12, iar solicitantul beneficiază de ajutor, în condiţiile legii, cu data de 1 a lunii în care a depus cererea.

- Prin urmare, cei îndreptăţiţi pot depune cerere de ajutor pe tot parcursul sezonului, începând cu luna octombrie şi până în martie, ultima lună pentru care se acordă acest ajutor.

I.D.: - Desigur, iar programul de lucru în cadrul Direcţiei este cel afişat la sediul nostru, spre informarea celor interesaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5