Alcoolul la volan. Trei tineri din Ilva Mare, Maieru şi Măgura Ilvei, cu dosare penale

În noaptea de 20/21 ianuarie a.c., polițiștii sângeorzeni au acționat pe raza de competență atât pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, cât și a celor la regimul circulației.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului).

         Astfel, poliţiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat în trafic un tânăr, de 22 ani, din Ilva Mare, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În aceeași noapte, a fost identificat în trafic un tânăr, de 21 ani, din Măgura Ilvei, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența alcoolului. Cel de-al treilea tânăr prins în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului, este din Maieru  şi are 23 ani. „Cei trei tineri au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate câte două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate cele trei cauze, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Totodată, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 3045 lei.

De asemenea, față de alți 4 conducători auto care au consumat alcool la volan,  a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5