Alex Grecu, dublu medaliat şi câştigător al trofeului „Enrico Mercatali” de chitară clasică

În perioada 14-17 mai, s-a desfăşurat la Gorizia (Italia) -International Classical Guitar Competition ”Enrico Mercatali”. Concursul aflat la cea de a XII-a ediţie s-a impus ca unul dintre cele mai importante şi cele mai disputate competiţii la ora actuală din Europa, având în vedere numărul mare de participanţi , nivelul lor de pregătire, exigenţele juriului alcătuit din personalităţi ale chitarei clasice, precum Hupert Kaeppel -Germania, Stefano Viola - Italia, Antonio Rumenovic - Croaţia, Adriano Del Sal - Italia, Eva Slokar - Slovenia, Franco Sareta - Italia.

Concursul a reunit peste 100 de participanţi din peste 20 de ţări (Mexic, Australia, China, Germania, Norvegia, Polonia, Elveţia, Belgia, Rusia, Italia, Croaţia, Austria, Grecia, România, Israel, Ucraina.

Alexandru Grecu, elev al Liceului de Muzica „Tudor Jarda” din Bistriţa (pregătit de profesorul Valentin Pop), a participat în concurs la două categorii de vârstă diferite. Astfel, la categoria a III-a (15-17 ani), a obţinut a premiul 2 şi medalia de argint, în timp ce la categoria a II-a (12-14 ani) a cucerit "primo premio absoluto", medalia de aur şi trofeul "ENRICO MERCATALI", acordat numai celor care au o prestaţie excepţională.

Este unul dintre cele mai importante rezultate, poate cea mai importantă performanţă obţinută de Alexandru Grecu. Această deplasare în Italia nu era posibilă fără sprijinul financiar acordat de Centrul Judeţean pentru Cultură şi managerul Gavril Ţărmure, caruia îi mulţumim pe aceasta cală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5