Alexandru Grecu de la Liceul de Muzică Tudor Jarda, medalia de argint la concursul european de chitară clasică

În perioada 10 -12 mai s-a desfăşurat în Italia la Gorizia Concursul European de chitară clasică "Enrico Marcatali" ediţia a X-a ce a reunit peste o sută de chitarişti, reprezentanţi valoroşi ai şcolilor de chitară clasică din Italia, Germania, Austria, China, Rusia, Costa - Rica, Croaţia, Polonia, Serbia, Taiwan, Slovenia, Muntenegru, Mexic, Cehia, Bulgaria şi România.

România a fost reprezentată de doi tineri chitarişti bistriţeni de la Liceul de Muzică Tudor Jarda: Alexandru Grecu (12 ani) şi Abel Cîmpean (10 ani) ambii pregătiţi de profesorul Valentin Pop.

Concursul a cuprins două secţiuni, una solo structurată pe cinci categorii de vârstă şi una dedicată muzicii de cameră cu două categorii de vârstă.

Alexandru Grecu şi Abel Cîmpean au concurat în secţiunea solo la categoria a II - a de vârstă (10 - 13 ani). Juriul concursului a fost compus din Arcidiacono Francesca - Italia, Saretta Franco - Italia, Radnić Ante - Croaţia şi a fost condus de Käppel Hubert din Germania.
Alexandru Grecu a obţinut premiul al doilea şi medalia de argint, o reuşită de excepţie pentru tânăra şcoală de chitară din România.

Alexandru a participat la numeroase concursuri şi festivaluri de chitara clasică obţinând peste 20 de premii naţionale şi internaţionale majoritatea fiind premiul I. Este al doilea concurs ce se desfăşoară în afara graniţelor ţării la care a participat Alexandru, primul fiind cel de la Belgrad unde a obţinut de asemenea premiul II. Alexandru Grecu este elev al Liceului de Muzica Tudor Jarda din Bistriţa.

Abel Cîmpean a avut o evoluţie bună şi a reuşit o clasare meritorie (la mijlocul clasamentului unei grupe disputată de 25 de chitarişti) având în vedere că a fost mezinul categoriei, dar şi faptul că studiază chitara doar de un an şi jumătate.

Comentarii

15/05/13 10:23

felicitari!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5