Cinci chitarişti bistriţeni, de la Liceul de Muzică Tudor Jarda, pe podium la Transilvania International Guitar Festival

În perioada 21-25 august, a avut loc la Cluj-Napoca a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Clasică „Transilvania International Guitar Festival", la care au concurat peste 40 de chitarişti din ţară şi străinătate (Italia, Serbia, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina şi România). Festivalul a cuprins concerte în fiecare seară, susţinute de chitarişti de renume internaţional: Jeremy Jouve (Franţa), Raphaella Smits (Belgia), Gabriel Guillen (Venezuela), Rovshan Mamedkuliev (Rusia), Duo David Orosz & Tudor Gliga (România), iar în deschiderea lor au susţinut recitaluri tineri laureaţi ca Alexandru Grecu, Sergiu Hudrea (cunoscut publicului ca finalist la recenta ediţie a emisiunii "Românii au talent"), Vlad Soare etc.

Concursul a avut două secţiuni: chitara clasică şi muzica de cameră, pe doua categorii de vârstă. Competiţia de la secţiunea chitară clasică solo a cuprins şase categorii de vârstă:  "Very Young" (până la 9 ani),  categoria I (10-12 ani), categoria II (12-14 ani), categoria III (14-16 ani), categoria IV (16-18 ani) şi categoria V (fără limită de vârstă).

Din Bistrita au participat 5 chitarişti, toţi obţinând premii importante.  Maria Tiron - Premiu pentru Excelenţă (categoria "Very Young"- până în 9 ani).

    Biriş Kertesz Karin Vanessa - Menţiune (categ.III ,14-16 ani ).

    Dragoş Popa - premiul 3 la categ. I (10-12 ani) şi Premiul Special, la categ. II (12-14 ani).

    Bogdan Popa  - premiul 1 (categ. III, 14-16 ani) unde a cântat şi în Gala Laureaţilor.

Alexandru Grecu - premiul 1 (categ. IV, 16-18 ani ). Din păcate, Alexandru Grecu nu a mai cântat în Gala Laureaţilor deoarece a trebuit să plece la Viena, unde se desfăşoară unul din cele mai importante festivaluri şi competitii din lume "Forum Gitarre Wien " (Austria), 23-29 august 2018.

Toti cei 5 chitarişti sunt elevi la Liceul de Muzica "Tudor Jarda" din Bistriţa şi sunt pregătiţi de profesorul Valentin Popa, care a făcut parte din juriu la toate cele 6 categorii de vârstă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5