Alexandra-Ionuţa Andrecuţ, în „Nord literar”

Aurel Podaru

A apărut, recent, numărul 3 al revistei „Nord Literar” din Baia Mare. O revistă pe care eu o citesc, de câţiva ani, cu regularitate. Şi cu mare drag. Nu doar pentru că ea merită să fie citită, ci şi pentru faptul că de fiecare dată, în paginile acestei reviste, dau şi peste bistriţeni. Scriitori bistriţeni. E ca şi cum m-aş întâlni cu ei pe stradă: în Baia Mare, Cluj-Napoca, Oradea sau Timişoara. Oriunde în ţara asta. Nu ştiu alţii cum sunt, dar, în astfel de împrejurări, eu mă bucur sincer! Aşa cum mi s-a întâmplat şi de data aceasta. Mai ales, de data aceasta, aş zice. Fiindcă acum este vorba de o elevă de liceu. Care aspiră, cum e şi firesc, la consacrare. Citindu-i proza („Evadări stradale”), m-am convins că zicala „Punct ochit - punct lovit!” îşi va adeveri şi de această dată valabilitatea. Altfel spus, vom mai auzi, negreşit, de numele Alexandrei!
Dar să-i dăm cuvântul poetului Gheorghe Pârja, redactorul şef al revistei „Nord Literar”, care o prezintă pe tânăra scriitoare: „Alexandra Ionuţa ANDRECUŢ este recomandată de Palatul Copiilor Bistriţa (prof. îndrumătoare Ionela-Silvia Nuşfelean). Este elevă în clasa a XI-a. Scrie poezie şi proză. Până la această vârstă a obţinut foarte multe premii la diverse concursuri. Cel mai recent, anul acesta, premiul al doilea pentru poezie, la secţiunea „Liceeni şi studenţi”, la Concursul „Ocrotiţi de Eminescu”, de la Blaj. Textul de faţă, în care zvâcnesc frământările vârstei, atrage prin maturitatea frazei şi prin siguranţa povestirii. În buna tradiţie a încurajării spunem şi noi: cu bucurie deschidem coloanele revistei noastre”.
Ca să vă convingeţi că aşa stau lucrurile, noi vă recomandăm să căutaţi revista „Nord Literar”.Şi să citiţi proza Alexandrei-Ionuţa Andrecuţ. Să citiţi revista din doască în doască. Merită cu prisosinţă!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5