Alo, FIFA!!! Lărgiţi porţile, daţi lovituri de la 14 metri ! ….

Participanţi la World Coup s-au calificat după o luptă dârză, încrâncenată în grupele fiecăruia,pe continente, iar unii au biruit după o încleştare pe viaţă şi pe soră-sa, moarte. Putem spune astfel că cele 8 grupe, cu 32 de participanţi sunt o adunătură de eroi mondiali care acum au să se lupte între ei ca nişte paianjeni în borcanul Africii de Sud. Dar… ce stadioane splendide are fosta patrie a apartheidului!! Să le tot admiri, nu mai puţin decât pe cei care intră în iarbă să se războiască pentru o minge care intră în „aţele” adversarului după un efort teribil sau după o lovitură norocoasă. Echipe de sute de milioane de euro, respectiv greutatea omului în aur!! În locul vechilor gladiatori din arenele romane sau al atleţilor de la olimpiadele greceşti, acum totul e mai pacific. O julitură, un picior fracturat acolo… dar moarte nu. Aici nu-i Formula 1, să te baţi de pereţii e cauciuc.

Nu ajung decât cei mai buni dintre cei foarte buni ( pentru noi nu e cazul, căci românul vrea şi fotbal şi gagici şi lăzi de bere falsificată, ceea ce nu e cu putinţă a coexista. Noi doar supravireţuim fotbalistic şi social, de când ţine istoria ). Veţi fi văzut şi domniile voastre puzderia de egaluri din primele zile ale acestui an la World Coup.. Firesc este, fiindcă astăzi toată lumea ştie fotbal - afară de noi, care ori dormim în ghete, ori ne vindem ca Mutu-n Serbia (pfui!!ce ruşine de neşters!!) Egalurile –văzurăţi- sunt o treabă obişnuită. Dar care nu mulţumesc pe nimeni: nici pe cele două echipe, nici pe spectatori, nici pe organizatori. Publicul vrea să vadă o luptă decisivă şi un „team” biruitor. Ce-i de făcut? (vorba veşnic valabilă a cuscrului Lenin). Nimic „altăceva” (mersi pentru vorbă, Ionică Creangă!), decât să lărgim porţile. Cât? Cu un metru? Cu doi? Cu trei? Sigur, specialiştii cu fotbal în loc de cap vor hotărî. Dar cât poţi întinde poarta? La nevoie, maximum – glumim- cât latura din spate a terenului- probabil peste vreo mie de ani, când totţi jucătorii vor trage de la 60 de metri mortal.

Dască poarta va deveni mai foarte mare, atunci, loviturile de la 11metri ar deveni imposibil de apărat, chiar când va şuta un copil de la grupa mare de la grădiniţă. Mărim deci punctul fatal - mortal de la 11 la 13 sau 14 metri. Vedem ce va fi şi cu offseidul, astfel ca unul să plece învingător: ori leul, ori hiena. Dacă publicul vrea mult fotbal, dă-i prelungiri, doamnă FIFA, ori direct loviturile de la punct fix pentru departajare!

Exagerez? Totuşi trebuie făcut ceva şi nu mă îndoiesc cum că se va face. După orice război, fie el şi fotbalistic, lucrurile se schimbă. Nororcului i s-a dat o singură poruncă atunci când a fost trimis să cutreiere lumea şi veacurile istoriei: SĂ NU STAI ÎN LOC, MĂI COPILE!. Biruitorii de azi pot fi înfrânţii de mâine şi anonimii de azi (correnii, trupa afro-asiatică) au şansa de a fi viitoare STELE din CARUL MARE al fotbalului mondial.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5