Alternativa mai rapida la creditele bancare: imprumutul de nevoi personale nebancar

Pentru ca au conditii de acordare mult mai simple decat bancile, institutiile financiare nebancare (IFN) au crescut foarte mult in popularitate in ultimii ani. Procedeele sunt efectuate online, atat solicitarea imprumutului pentru nevoi personale nebancar, cat si depunerea actelor necesare, ceea ce inseamna ca mai ales in perioada pandemiei acesta a fost un mare avantaj, oamenii evitand interactiunea cu celelalte persoane si eliminand totodata disconfortul statului la coada, atat de blamat in cazul bancilor.

Cum se poate accesa un astfel de imprumut

Un credit pentru nevoi personale se obtine accesand platformele online ale institutiilor financiare care raspund cel mai bine nevoilor legate de valoarea sumelor acordate si a timpului de rambursare. Pe paginile virtuale ale IFN-urilor se afla de regula simulatoare unde se pot introduce sumele necesare, moment in care utilizatorii pot verifica toate informatiile in privinta acestuia: durata si valoarea totala a creditului, rata dobanzii, prima scadenta.

Totodata, unele IFN-uri pot acorda un credit de nevoi personale si in urma unei discutii telefonice cu doritorul sau al unei solicitari pe e-mail.

Conditiile pentru un credit nebancar online sunt de regula specifice fiecarei institutii financiare, dar cele mai intalnite sunt cele legate de varsta minima (de la 20 de ani, in cele mai multe cazuri), de a detine cetatenie romana, o carte de identitate valabila, un cont bancar sau un card, o adresa de e-mail si un numar de telefon. De asemenea, doritorii trebuie sa-si faca si un cont pe respectivele site-uri. Astfel, fara garantii si giranti se pot obtine sume de pana la 4000 de lei (sau chiar mai mult, in functie de fiecare institutie financiara), care pot fi rambursate intr-o perioada de pana la 36 de luni sau mai putin.

Cum pot fi utilizati banii

IFN-urile, spre deosebire de banci, nu impun o destinatie a cheltuielilor pentru banii imprumutati. In functie de nevoile personale ale fiecaruia, sumele pot fi intrebuintate pentru:

  • achizitionarea unei masini;
  • mobila;
  • electrocasnice;
  • reparatii in casa;
  • investigatii si proceduri medicale;
  • organizarea unui eveniment important: nunta, botez, majorat etc.;

Avantajele si dezavantajele unui credit nebancar de nevoi personale

Dupa cum s-a specificat, principalele avantaje ale acestui tip de imprumut de nevoi personale de la CreditRapid.ro sunt legate de usurinta cu care este acordat. Procesul online, care implica timp redus, acte putine, dar si rapiditatea cu care se primesc banii constituie motive importante care ii conving pe oameni sa apeleze la el. Cu toate acestea, sunt si unele avantaje de care trebuie sa se tina cont la fel de mult, iar principalul se refera la rata dobanzii. Aceasta este mult mai mare fata de cea practicata de institutiile bancare, uneori putand ajunge sa se plateasca in total pentru un credit cel putin dublul valorii imprumutate.

De aceea, expertii www.CreditRapid.ro ii incurajeaza pe oameni sa studieze cu atentie conditiile de acordare, sa puna toate intrebarile necesare reprezentantilor institutiilor nebancare in cauza si sa cantareasca bine inainte de a lua decizia de a se imprumuta.

În concluzie, un imprumut nebancar de nevoi personale este recomandat in situatiile de impas financiar, nu pentru a fi consumat luna de luna. Pentru a lua cea mai buna decizie, este necesara documentarea in privinta cheltuielilor totale pe care le implica un astfel de credit.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5