Alteţa Sa Regală, Principele Radu, la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud

Un oaspete deosebit şi drag, A.S.R. Principele Radu al României, a onorat cu prezenţa lansări de carte pentru copii, de la Editura „Curtea Veche” din Bucureşti, în curtea Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, în prezenţa unui numeros public, alcătuit din elevi de la şcolile din municipiul Bistriţa, părinţi, cadre didactice, invitaţi şi simpatizanţi ai Casei Regale a României.
În deschiderea evenimentului mult aşteptat a salutat prezenţa A.S.R. Principele Radu al României la Bistriţa directorul Complexului Muzeal B-N, prof. Alexandru Gavrilaş.
Prezenţa Casei Regale a fost salutată călduros şi remarcată, cu o deosebită emoţie, de către prof. Camelia Tabără - inspector şcolar general al I.Ş.J. B-N.
Sub soarele generos al primăverii, A.S.R. Principele Radu al României a dialogat, cu sensibilitate şi mult tact pedagogic, cu elevii prezenţi la eveniment, remarcând faptul că, prin vocile copiilor, mesajul Casei Regale a României ajunge în inimile tuturor celor prezenţi. Îndemnul la lectura pentru copii şi împrumutarea cărţilor la cei săraci a fost obiectivul-ţintă al discursului reprezentantului Casei Regale. Trei elevi au citit din cărţile copilăriei noastre, stârnind ropote de aplauze.
Din partea stareţului Mănăstirii Nicula i-au fost oferite oaspetelui un set de cărţi valoroase. În finalul activităţii, A.S.R. Principele Radu al României a oferit, cu mare generozitate, autografe pe cărţile achiziţionate de la standurile din curtea muzeului.
A fost un moment înălţător de spiritualitate şi respect, loialitate şi devotament faţă de Casa Regală a României.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5