Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, sărbătorită la Bistriţa

” România e ţara pe care am învăţat s-o iubesc cu mult înainte de a o cunoaşte”.
ASR Principesa Margareta.

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud derulaeaza un eveniment organizat în colaborare cu Clubul Monarhiştilor Bistriţeni şi Crucea Roşie Română, filiala Bistriţa-Năsăud.
pagina_portret-ASR-Principesa-MargaretaSe va marca momentul aniversar dedicat ASR Principesa Margareta care se va desfăşura joi, 31 martie 2016, de la orele 17,00, la Casa Argintarului (Centrul German Bistriţa), strada Dornei nr.5. Programul cuprinde o serie de alocuţiuni referitoare la membrii Casei Regale a României şi activitatea acestora, susţinute de d-na Simona Simionca, d-na Viorica Calo şi dl Marius Moldovan. Moderatorii evenimentului vor fi d-na Ioana Bauer şi dl Tiberiu Podani. Organizatorii vă aşteaptă alături de ei pentru a marca, împreună, acest moment festiv.

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, Custode al Coroanei României, s-a născut pe 26 martie 1949, la Lausanne (Elveţia). Este fiica cea mare a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României şi a 82-a pe linia succesorală a tronului britanic. A fost botezată în credinţa ortodoxă de către principele Filip de Edinburgh, o rudă a familiei regale elene.

Regina Maria, bunica ASR Principesa Margareta, a fost patroana Crucii Rosii Romane la incepul secolului XX fiind una dintre personajele care au marcat fundamental evolutia organizatiei in Romania. In alocutiunea sustinuta in 1915, Regina Maria afirma: „Crucea Rosie, nadejdea tuturor in timp de pace ca si in timp de razboi, nu trebuie sa piara: cu totii, de la mic la mare, sa o sprijinim cu evlavie, cu insufletire, cu desavarsita dragoste„.

1941: Incepand cu intrarea Romaniei in razboi, Crucea Rosie Romana, aflata sub Inaltul patronaj al Reginei Elena, vine in ajutorul ranitilor, bolnavilor, prizonierilor si refugiatilor de razboi.
Presedintele in exercitiu la nivel national al Crucii Rosii Romane este Principesa Moștenitoare Margareta a României, care in discursul de investitutra cu prilejul alegerii si ulterior a declarat:
„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de Președinte al Crucii Roșii Române este benefic și potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizații.
Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră și că vom putea acționa corespunzător și în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.
Prezența Familiei Regale alături de Crucea Roșie Română este o realitate istorică, respectată de societatea românească. Sunt sigură că vom putea acționa, în anii care vor veni, în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. O perioada lungă de timp activitatea organizației s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial. Regina Elisabeta, Regina Elena și Regina Ana au avut, în diferite epoci, propria lor participare la război și o activitate medicală susținută, pentru tratarea răniților, și o activitate socială dedicată familiilor care pierduseră pe cei dragi.”

Din partea Crucii Rosii Romane, Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud vor participa, d-na Dr. Andrea CIUZAN in calitate de Presedinte si dl. Psih. Marius MOLDOVAN in calitate de Director, alaturi de ceilalti distinsi invitati.

D-na Dr. Andrea Ciuzan va sustine o prezentare avand ca subiect „Crucea Rosie si Casa Regala a Romaniei„ in context istoric.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5