La multi ani, Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României

" Trăim cu speranţa ca ziua de naştere a Alteţei Voastre Regale va fi într-o bună zi sărbătorită de poporul  român ca ziua de naştere a Reginei României. Pentru binele generaţiilor viitoare. La mulţi ani, Alteţă Regală.”

 

Mesajul de felicitare transmis ASR Principesei Moştenitoare de către Clubul Monarhiştilor Bistriţeni la 26 martie 2014.

 

 

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României este fiica cea mare a Majestăţilor Lor Regele Mihai I şi Regina Ana ai României. Născută la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, a copilărit în Danemarca, Elveţia, Grecia şi Marea Britanie.

 

Şi-a încheiat studiile universitare şi masteratul în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional la Universitatea din Edinburgh, Scoţia. După încheierea studiilor, ASR Principesa Moştenitoare a lucrat în cadrul mai multor universităţi britanice, specializându-se în sociologie medicală şi sănătate publică.

 

A urmat apoi, timp de aproape 10 ani, o carieră la Naţiunile Unite, în cadrul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi în cadrul Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii. Proiectele sale, vizând sensibilizarea opiniei publice în privinţa problemelor de nutriţie şi sărăcie din Africa şi America de Sud, au presupus numeroase călătorii în aceste zone ale globului. În toamna anului 1989, ASR Principesa Moştenitoare a părăsit Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru a se dărui cauzei româneşti, lucrând alături de tatăl Său.

 

In săptămânile care au urmat evenimentelor din decembrie 1989, Alteţa Sa Regală a vizitat, pentru prima oară, România. Câteva luni după această vizită, ASR a creat, împreună cu Majestatea Sa Regele, Fundaţia Principesa Margareta a României, cu scopul de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor, vârstnicilor şi familiilor aflate în dificultate. ASR Principesa Moştenitoare este Preşedintele Fundaţiei care are astăzi birouri în şase ţări: România, Elveţia, Marea Britanie, Belgia, Franţa si Statele Unite.

 

ASR Principesa Moştenitoare a României este implicată într-o serie de evenimente şi angajamente publice, reprezentându-L, în unele dintre acestea, pe tatăl Său, Majestatea Sa Regele Mihai I.

 

Pe 30 decembrie 1997, Alteţa Sa Regală a fost desemnată de către Majestatea Sa Regele să-i succeadă în toate drepturile şi prerogativele, ca şi actual Moştenitor la Şefia Casei Regale a României (jure sanguinis), care va fi de acum înainte şi va rămâne după decesul Majestăţii Sale Regelui Custode al Coroanei României (ad personam). Actualul consort al Moştenitoarei la Şefia Casei Regale a României este Alteţă Sa Regală Radu, Principe al României (ad personam).

 

În 1997 şi în 2002, Principesa Moştenitoare a fost alături de Rege în turneele pe care Majestatea Sa le-a întreprins în numeroase ţări din Europa, pentru a susţine integrarea României în NATO.

 

 

Sursa foto: www.romaniaregala.ro

 

Comentarii

27/03/14 22:16
elenamazarache

ce mai sacrificii, toate pt, tara, nu?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5