Am ieșit de sub Cod Roșu, dar tocmai am intrat în Cod Galben de inundații. În zonele calamitate, aşteptat ministrul Ioan Deneș

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

Am ieșit de subCod Roșu, dar tocmai am intrat în Cod Galben de inundații, până la ora 23:45! Continuăm să fim în alertă și să gestionăm efectele negative produse de situația hidrometeorologică, de până acum!
Misiunile sunt coordonate din teren și din punctul de comandă al CJCCI BN de către prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț și comanda ISU Bistrița-Năsăud.
Prefectul județului, în calitate de președinte al CJSU BN, a fost în toate zonele afectate, în comunele: Șieu, Șieuț, Monor, Mărișelu, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița, alături de echipele care gestionează misiunile încredințate.
„Mulțumesc și îi felicit pe eroii acestei perioade de la - ISU Bistrița - Năsăud, IPJ, SVSU din zonele afectate! Le mulțumesc pentru implicare primarilor și viceprimarilor, dar și mass-media care a transmis informații, tuturor celor care au sărit în ajutorul celor aflați la nevoie și împreună am reușit să nu avem pierderi umane.
Mâine este asteptat în zonele calamitate dl. ministru Ioan Deneș împreună cu conducerea ANAR pentru constatarea pagubelor și prioritizarea lucrărilor de intervenție pe cursurile de apă în vederea protejării comunităților.
Recomandăm cetățenilor să urmărească cu atenție anunțurile autorităților și să respecte indicațiile acestora, astfel încât să fie evitate situațiile de risc. Și conducătorilor auto le recomandăm să se intereseze din timp asupra stării vremii, atunci când intenționează să plece la drum”, a transmis prefectul Ovidiu Victor Frenț.

Situația este în dinamică!
În cazuri de urgență, vă reamintim să apelați 112.
Toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate.

••• Alături de prefectul județului și echipele operative sunt pe teren: vicepreședintele Consiliului Județean BN Vasile Puica, dl. inspector-șef Constantin Florea, dl. director Ștefan Rus și dl. inginer-șef Attila Decsei(SGA), dl. Gabriel Pop (LDP).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5