Am venit Marie să ne întâlnim/ Şi necazul nostru să ţi-l povestim. Episcopul Siluan, din Ungaria, la hramul Mânăstirii Dobric

Mari pelerinaje vor fi la mănăstirile ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”. La Nicula, la Rohia sau la Dobric mii de credincioşi işi vor apleca genunchii spre mântuire.
Maica Domnului se va înalţa la cer pentru a fi alături de fiul ei. Îndreptându-şi privirea sufletului spre adormirea Sfintei Fecioare, creştinii pot contempla biruinţa spiritului asupra materiei, trupul în totalitate curat al Maicii Sfinte, nefiind dat ţărânii, ci înălţat cu cinste la cereştile lăcaşuri. Arhanghelul Gavriil, cel ce o binevestise odinioară că-L va naşte pe Mântuitorul lumii, îi dă acum de veste Maicii Domnului că a venit vremea strămutării ei la Cer: “Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeşte cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viaţa cea nemuritoare”. Ca şi Fiul mai înainte, Maica Domnului s-a mutat la cer cu trupul ei feciorelnic, iar acolo mijloceşte neîncetat pentru oameni în faţa lui Dumnezeu. Icoana ortodoxă a Adormirii ne-o înfăţişează pe Născătoarea de Dumnezeu întinsă pe un pat, cuprinsă de un somn senin; apostolii se prosternează în jur, iar Hristos, în mijloc, circumscris în nimbul luminos al slavei Sale, îi ţine sufletul în palme. Apostolii i-au pus trupul în mormânt, dar deschizându-l după 3 zile (pentru că şi Toma, care nu fusese de faţă, să se închine trupului preasfânt), ei s-au minunat aflând mormântul gol, doar cu giulgiul rămas drept mărturie.
Sute de credincioşi vor lua drumul Mănăstirii Dobric, cântând “La Dobric în loc de şes, / Maica Sfântă şi-a ales/ Loc curat de mănăstire/ Pentru a noastră mântuire”, sau “Am venit măicuţă din nou la Dobric/ Să-ţi cântăm Fecioară cu mare, cu mic/ Am venit Marie să ne întâlnim/ Şi necazul nostru să ţi-l povestim”.

Cu bucurie duhovnicească, noi, obştea Mânăstirii Dobric vă invităm să luaţi parte la Hramul Mânăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, care va avea loc în data de 14-15 august 2017.
Sfânta Liturghie va fi oficiată de P.S. Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Ne bucurăm să vă avem în mijlocul nostru.
Program:
14 august 2017: ora 19,00: Vecernie şi Litie
Ora 20,30: Paraclisul şi Cuvântul de învăţătură
Ora 22,30: Prohodul Maicii Domnului
Înconjurarea Mânăstirii
Molitvele Sfântului Vasile cel Mare
15 august 2017: ora 01,30: Utrenia şi Sfânta Liturghie
Ora 07,30: Acatistul Adormirii Maicii Domnului
Ora 09,30: Întâmpinarea P.S. Părinte Siluan
Ora 10,00: Sfânta Liturghie – Cuvânt de învăţătură rostit de P.S. Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Ora 13,30: Agapa frăţească
Preot duhovnic, Maica Stareţă,
Protos.Siluan Farcaş Monahia Veronica Coţofană

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5