Amenzi de aproape 900.000 lei aplicate, anul trecut, de inspectorii de muncă

Anul trecut, inspectorii de muncă din cadrul ITM Bistriţa-Năsăud au verificat 2036 angajatori, pentru deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind dispuse 1634 măsuri de remediere. În urma controalelor, au fost aplicate 989 sancţiuni contravenţionale, respectiv, 835 avertismente şi 154 amenzi, cu cuantumul total de 896.000 lei, precizează inspectorul şef Otilia Berbecar, în raportul anual al activităţii ITM BN.
În ceea ce priveşte „munca la negru”, şi anume, fapta angajatorului de a primi la muncă persoane pentru care nu au fost întocmite contracte individuale de muncă în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă, au fost aplicate 42 amenzi pentru un număr de 56 persoane, în cuantum de 560.000 lei. De asemenea, au fost depistate şapte persoane care munceau la un singur angajator fără a avea actele de angajare. Fapta constituie infracţiune şi, în consecinţă, au fost sesizate organele de cercetare penală.
Din păcate, pe parcursul anului trecut, la ITM BN au fost declarate 54 accidente de muncă, în urma cărora cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar în 49 de cazuri vorbim de incapacitate temporară de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5