Încă se mai lucrează la „negru”

Anul trecut, 116 angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de aproape 250.000 de lei

Fapta angajatorului de a primi la muncă persoane pentru care nu au fost întocmite contracte individuale de muncă, în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă a fost sancţionată de către inspectorii ITM în urma celor peste 1.500 de acţiuni de control efectuate în cursul anului trecut.

„Numărul cazurilor constate şi sancţionate contravenţional au fost de 116, aplicându-se amenzi în valoare de aproximativ 250.000 de lei, fiind identificate un număr de 155 de persoane care nu aveau întocmite contracte individuale de muncă”, ne-a comunicat Oana Paşcu, purtător de cuvânt ITM B-N.

Totalul sancţiunilor aplicate în 2008 în domeniul relaţiilor de muncă a fost de 1.147, din care peste 200 amenzi în valoare de aproape 800.000 de lei şi aproximativ 1.000 de avertismente. Atât cu prilejul efectuării controalelor, cât şi cu cel al cercetării şi soluţionării scrisorilor şi reclamaţiilor, inspectorii de muncă relaţii de muncă au dispus angajatorilor prin actele de control un număr de peste 3.000 măsuri legale pentru remedierea deficienţelor constate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5