Niciun angajator nu a fost sancţionat, în prima lună a anului, pentru „muncă la negru”

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud a continuat, în luna ianuarie, verificările la angajatori pentru identificarea celor muncesc fără forme legale.

         „Avându-se în vedere Strategia Naţională privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate pentru perioada 2013- 2016, precum şi Planul Naţional de punere în aplicare a acestuia, aprobate prin H.G nr.1024/2010, în luna ianuarie 2015, nu au fost depistaţi angajatori care prestau activitate cu persoane fără forme legale de angajare”, informează inspectorul şef Otilia Berbecar de la ITM BN.

         ***

Anul trecut, pentru „munca la negru” - şi anume, fapta angajatorului de a primi la muncă persoane pentru care nu au fost întocmite contracte individuale de muncă în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă -  au fost aplicate 42 amenzi pentru un număr de 56 persoane, în cuantum de 560.000 lei.

De asemenea, au fost depistate şapte persoane care munceau la un singur angajator fără a avea actele de angajare. Fapta constituie infracţiune şi, în consecinţă, au fost sesizate organele de cercetare penală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5