Amenzi de peste 63.000 lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor

Comisarii bistriţeni de la Protecţia Consumatorilor au controlat, luna trecută, nu mai puţin de 82 operatori economici d epe raza judeţului, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 63.450 lei.

Mai mult, au fost oprite temporar de la comercializare 142 kg de produse, “din care 57 kg sortimente diferite de pate la care în lista de ingrediente apărea amidon de porumb, făină albă de grâu şi proteină vegetală de soia, ceea ce contravine prevederilor Ordinului nr. 560/1271/339/210/2006 privind aprobarea normelor la comercializarea produselor din carne”, menţionează comisarul şef adjunct Iuliana Deneş.

De altfel, dintr-o jumătate de tonă de preparate din carne, mai mult de o treime prezenta abateri de informare-etichetare.

Luna trecută, Comisariatul Judeţean pentru Protceţia Consumatorilor a verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a suplimentelor alimentare şi a produselor din carne existente la comercializare. De asemenea, în vizorul comisarilor au fost şi chioşcurile/unităţi de alimentaţie publică din incinta ştrandurilor, serviciile prestate în zonele de agrement, dar şi operaţiunile de leasing, asigurările sau bijuteriile din metale preţioase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5