Amenzi gârlă şi infractori prinşi, în urma unei acţiuni integrate a Poliţiei bistriţene

La nivelul judeţului, în perioada 2-4 noiembrie, 216 poliţişti de la toate structurile au acţionat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale, în special a celor comise în stradă. Acţiunea în sistem integrat a fost dispusă de şeful Poliţiei Române, fiind angrenaţi poliţişti ai structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi combaterea criminalităţii organizate.

“Poliţiştii au depistat 22 de infracţiuni în flagrant, dintre care cinci de natură judiciară, opt economice şi nouă la regimul rutier. Poliţiştii au prins 22 de infractori, dintre care unul a fost reţinut şi doi urmăriţi care se sustrăgeau executării unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Totodată, poliţiştii au aplanat 16 stări conflictuale şi au aplicat 316 sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 prevăzute de normele legale pe linie de ordine publică şi 253 la regimul circulaţiei rutiere ( 103 pentru viteză şi 4 pentru consum de alcool) în valoare totală de 99.645 lei», precizează inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli tehnice. De asemenea, au fost confiscate bunuri provenite din contravenţii în valoare de 2.302 lei.

***
Printre cei prinşi de poliţişti, în noaptea cu pricina, este şi un tânără din Teca, care transporta aproape 20 mc de cherestea, dar şi un botoşănean la voilan, aproape de coma alcoolică.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o societate cu punct de lucru în Şieu-Măgheruş, s-a constatat că aceasta nu deţine casă de marcat fiscală, motiv pentru care s-a luat măsura sancţionării cu amendă în valoare de 8.000 lei şi confiscarea sumei de bani provenită din încasări neînregistrate. De asemenea, s-a dispus suspendarea activităţii societăţii până la remedierea neregulilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5