Amenzi şi lemn confiscat, în urma unor controale ale polițiștilor în domeniul silvic și piscicol! Verificări pentru depistarea depozitării ilegale a deşeurilor

La data de 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, au desfășurat activități de combaterea a activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru combaterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva fondului piscicol natural, precum și a transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și sub produselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit precum și pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri.

"În urma activităților, au fost legitimate 30 de persoane și au fost controlate 14 autovehicule. Totodată în cadrul acțiunii au fost verificate 13 transporturi de material lemnos. Ca urmare a celor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 de lei.

Șase sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 de lei au fost aplicate conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și o sancțiune contravențională a fost aplicată conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru abandonarea de deșeuri pe malul râurilor.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 12,95 m.c. material lemnos în valoare de peste 1.600 de lei.

Pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri s-au efectuat verificări pe raza localităților Șieu Măgheruș, Șintereag, Beclean, Reteag, Ciceu Giurgești, Negrilești, Ciceu Mihăești în locurile predispuse pentru depozitarea ilegală a deșeurilor", se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În cadrul activităților polițiștii au fost sprijiniți de lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de profil.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5