Andrada Timar, cu rădăcini la Bârla, admisă la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu! Tatăl său e directorul Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea

Sunt bistriţeni cu care ne mândrim, chiar dacă au plecat de ceva vreme de pe meleagurile natale.  E şi cazul familiei lui Iulius Timar, care poartă în suflet satul unde s-a născut – Bârla, dar şi locul unde a făcut liceul, Bistriţa, la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu.

Iulius Timar a plecat spre Cluj-Napoca, acolo unde a urmat cursurile Facultăţii de Matematică-Informatică. Coleg de facultate cu soţia, Alina Nicoleta, la absolvire, şi-au laut posturi în judeţul nostru, la Liceul Agricol Bistriţa, respectiv la Dumitra. Ulterior, au plecat spre Marghita (Bihor), „casa soţiei”, iar în 2017 ajung la Oradea. Prof. Iulius Timar este director al Colegiului Naţional Onisifor Ghibu, cea mai mare unitate de învăţământ din judeţ, cu aproximativ 1850 de elevi.

De altfel, şi Andrada Timar este absolventă de „Mate-info” de la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu. „Andrada şi-a dorit să urmeze liceul militar, dar ni s-a părut destul de greu pentru ea să plece de acasă la 14 ani. Acum, nu am făcut decât să îi susţinem alegerea. A dat proba psihologică, interviuri la Bucureşti, apoi proba scrisă la Sibiu, la matematică, informatică şi limba engleză. A intrat pe unul din cele două locuri ale Serviciului Român de Informaţii, la Facultatea de Inginerie şi management. A fost multă muncă”, ne-a dezvăluit Iulius Timar.

De altfel, pandemia şi pregătirea pentru facultate nu i-au lăsat timp Andradei nici să-şi sărbătorească majoratul, petrecerea având loc la un an distanţă, la finele săptămânii, şi cu bunicii de la Bârla şi rudele de prin Bistriţa.

O felicităm pe Andrada pentru reuşita ei, dar şi pe familia prof. Iulius Timar care nu şi-a uitat rădăcinile şi se reîntoarce, măcar cu gândul bun, acasă. 

e

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5