ANI: Directorul executiv de la AJOFM, în conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a șapte funcționari publici, printre care se numără şi directorul executive al Agenţiei Judeţene pentru Icuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan.

“În calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud a emis o Decizie privind constituirea echipei de implementare pentru Proiectul POSDRU cu titlul „Măsuri inovative și flexibile pentru combaterea șomajului prin utilizarea informației și comunicării”, echipă în cadrul căreia a deținut funcția de “agent grup țintă”, obţinând astfel, în perioada aprilie 2014 - septembrie 2015, venituri în cuantum de 22.792 Lei.

De asemenea, persoana evaluată a semnat mai multe decizii ce au stat la baza majorării salariului persoanelor care au făcut parte din echipa de management-implementare în cadrul Proiectului POSDRU amintit. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, 71, 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

  Potrivit sursei citate, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 

De celaltă parte, directorul executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud ne-a precizat că aşteaptă un document oficial din partea ANI şi , ulterior, va decide ce demersuri va face. ”Încă nu am primit un document oficial din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. După aceea, voi consulta un avocat şi vom stabili ce vom face, dacă atacăm in instanţă decizia. Potrivit legii, este vorba despre o sancţiune disciplinară”, ne-a declarat Otilia Râpan.       Potrivit acesteia, este vorba despre o abatere de natură disciplinară.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5