Directorul executiv Otilia Râpan: De la 1 iulie, AJOFM reia programele de formare profesională. Până în prezent, plăţi de peste 11,8 milioane lei, pentru şomaj tehnic, aferente lunii mai!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă va relua, din 1 iulie, programele de formare profesională, în sistem tradiţional, face to face, anunţă directorul executiv Otilia Râpan. Potrivit acesteia, sunt prognozate să înceapă şase cursuri de calificare/recalificare/iniţiere pentru ocupaţiile de agent de securitate, bucătar, coafor, manichiurist, contabil şi inspector resurse umane. La fiecare program de formare vor fi câte 14 participanţi.

         Altfel, angajaţii AJOFM BN lucrează la foc continuu pentru a putea valida cererile pentru şomajul tehnic. „Până în 12 iunie, AJOFM B-N a făcut plăţi către 1161 angajatori pentru 7923 angajaţi, suma fiind de 11.821.171 lei, aferentă lunii mai. De asemenea,  în baza Legii 19/2020, privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, s-a plătit suma de 335.255 lei, către 48 de angajatori, cu 340 de angajaţi”, ne-a declarat directorul executiv Otilia Râpan.

***

Plăţi majore s-au făcut şi lunile trecute pentru această măsură de sprijin. Astfel, în luna martie, când a început pandemia, au depus cereri 813 agenţi economici,  care au solicitat plata șomajului tehnic pentru 9926 de angajați, fiind vorba de o sumă de peste 6 milioane lei. În aprilie,  au fost înregistrate cereri de la 1779 angajatori cu 17.621 de angajați, plăţile ajungând la aproximativ 28 de milioane de lei.

Aşa cum remarca directorul executiv al AJOFM BN, volumul de muncă este mare, pentru că, pe lângă acordarea şomajului tehnic, în derulare sunt plăţi aferente celor zece proiecte cu finanţare europeană, plus servicii de consiliere, mediere etc.

         La sfârșitul lunii aprilie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud erau înregistrați 3295 șomeri (din care 1723 femei), rata șomajului fiind de 2,51%.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5