ANOFM a lansat un portal de mediere a muncii – www.semm.ro

Portalul Serviciul Electronic de Medierea Muncii (http://www.semm.ro) lansat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă urmăreşte să asiste persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi angajatorii în identificarea personalului corespunzător, în condiţii de securitate şi confidenţialitate.

Astfel, pentru cei care îşi caută un job, portalul oferă o serie de facilităţi, inclusive publicare CV şi scrisoare de intenţie, dar şi căutarea unui loc de muncă după diverse criterii. Dacă persoana este deja înregistrată în evidenţele AJOFM, are un cont deja creat în cadrul portalului, iar activarea acestuia se poate face online sau la agenţiile locale pentru ocuparea forţei de muncă. Pentru cei care nu figurează în bazele de date ale la AJOFM, aceştia se pot înregistra folosind formularul de pe portal.

Angajatorii pot căuta, în baza de date, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi pot vizualiza detalii despre persoana în căutarea unui loc de muncă. O funcţionalitate utilă ce va fi implementată în viitor este posibilitatea oferită angajatorilor de a se înregistra şi a posta oferte de locuri de muncă vacante direct în portalul SEMM.

Locurile de muncă disponibile în acest portal se regăsesc în oferta de locuri de muncă a portalului Eures Europa. “Funcţionalitatea importantă adusă de portalul Serviciul Electronic de Medierea Muncii pentru beneficiarii serviciilor oferite de către ANOFM, prin structurile noastre teritoriale, este aceea că realizează automat corespondenţa între ofertele de locuri de muncă depuse de angajatori şi cererea de muncă constituită pe baza cv-urile persoanelor în căutare de locuri de munca vacante; portalul notifică automat persoana în cautarea unui loc de munca de apariţia unei oferte corespunzatoare cv-ului acestuia”, se arată în comunicatul ANOFM..

SEMM publică zilnic statistici în ceea ce priveşte numărul de oferte de locuri de muncă vacante existente la nivel naţional, actualizarea ofertelor având loc zilnic, în mod automat. Serviciul electronic de mediere a muncii permite ca toate ofertele de locuri de muncă disponibile în România să fie preluate de portalul eures.europa.eu.

Comentarii

04/02/21 16:06
SIMION MARIA

MULTUMIM

04/02/21 16:06
SIMION MARIA

MULTUMIM

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5