Ansamblul ,,Datina” din Mărişelu gazdă duhovnicească

În cadrul serii duhovniceşti organizată de parohia Mărişelu în colaborare cu parohia Domneşti, un partener de seamă a acestei colaborări a fost şi Ansamblul ,,Datina” din Mărişelu. Pe lângă activitatea culturală pe care acest ansamblu o desfăşoară aducând în prin plan în judeţ şi în afara lui jocul tradiţional, portul şi obiceiul în minunata localitate a Văii Şieului coordonatorul acestui ansamblu, Aurelian Poptean, a insuflat în sufletele tinerilor şi dorul de veşnicie precum şi dragul de cele sfinte. Aşa se face că Ansamblul ,,Datina” a fost prezent în fruntea alaiului de procesiune cu icoana Maicii Domnului cântând cântări duhovniceşti în cinstea Maicii Domnului. Tot ei au fost şi organizatori dimpreună cu alţi credincioşi a agapei frăteşti de după slujba Paraclisului săvârşită în biserica de la Mărişelu.
Trebuie să menţionăm faptul că aceşti tineri fac parte şi din Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi de la Mărişelu fiind organizatori a mai multor evenimente religioase, sociale şi filantropice din cadrul parohiei noastre, motiv pentru care în dese rânduri precum şi în situaţia de faţă au fost apreciaţi de preacucernicul părinte protopop al Bistriţei Alexandru Vidican care în cuvântul său a arătat, parafrazând Sfânta Scriptură, că este necesar să-l deprindem pe tânăr cu obiceiul cel duhovnicesc, cu mersul la biserică, cu intonarea imnelor religioase, cu întelepciunea, pentru ca mai apoi să avem mâine un credincios dinamic şi activ a bisericii lui Hristos.
Un amănunt important este acela al faptului că în timpul celor patru posturi de peste an activitatea acestui ansamblu nu încetează ci trece de la profan la sacru încercând prin cântari şi milostenie, prin proiecte duhovniceşti şi slujire liturgică, să se facă conform îndemnului Mântuitorului tuturor toate.

Cosmina Ioana Barteş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5