Ansamblul „Rapsodia Trişcaşilor” Leşu, în Lituania

Ansamblul folcloric „Rapsodia Trişcaşilor” din Leşu va reprezenta România la un festival-concurs internaţional de folclor organizat la Siauliai, în Lituania. Aşa cum ne-a informat primarul comunei Leşu, Nicolae Lupşan, ansamblul de trişcaşi, condus chiar de dumnealui peste hotare, în perioada 7-15 iulie, face acest turneu prin intermediul ambasadorului Lituaniei în România, care i-a remarcat anul trecut pe când participau la un spectacol susţinut în localitatea Vaideeni, judeţul Vâlcea, cu care sunt înfrăţiţi pe probleme culturale.

La festivalul-concurs organizat în oraşul baltic Siauliai, al patrulea ca mărime din Lituania, cu o populaţie de peste 130.000 locuitori, trişcaşii din Leşu se vor întrece cu formaţii din Franţa, India, Polonia, Turcia, Slovenia, Coreea de Sud, Bulgaria, Grecia, Georgia, Sri Lanka şi ţara gazdă, Lituania.

Ansamblul „Rapsodia Trişcaşilor”, renumit atât în ţară, cât şi în lume, va evolua cu ansamblul de dansuri, grup vocal, solişti şi, bineînţeles, formaţia de trişcaşi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5