Anul 2010, anul migraţiilor politice din PNL

Liberalii de la bază se împacă greu cu opoziţia. Unii liberali par sa se fi consolat deja cu decizia conducerii de a rămâne în opoziţie, refuzând ideea intrării la guvernare alături de PDL, dar alţi parlamentari liberali au lăsat sa se înţeleagă că vor părăsi partidul, continuând seria migraţiilor politice din PNL.

,,Anul 2010 va fin un an greu pentru PNL, un an în care poate noi o să ne mişcăm pe sticlă spartă, vor urma migrări, plecări din PNL, dar la sfârşitul anului vom vedea câţi mai rămânem, câţi mai suntem şi vom începe o reconstrucţie a partidului pentru alegerile din 2012”, a spus Stelian Dolha, preşedintele interimar al organizaţiei PNL Beclean.

Alţii sunt speriaţi că vor rămâne fără primari in colegiile lor. Deputatul PNL Ioan Ţintean a spus că până în acest moment, nici un primar sau consilier PNL nu şi-a manifestat intenţia de a migra din partid.

,,Evident, trebuie să recunoaştem că fiecare partid culege mai multe voturi acolo unde are primari. Nu pot să fiu ipocrit să spun că nu am nevoie de primari, pe ipoteza, dacă nu le convine, pot să plece. Cu adevărat, ei au fost primii care şi-au exprimat opţiunea şi mi-au dat un mandat să încerc să influenţez conducerea partidului să găsesc o cale de negociere pentru a intra la guvernare, pentru că ei ştiu ce înseamnă să administrezi local, fără bani. La nervi, omul spune, că dacă PNL nu a intrat la guvernare, pleacă. Dar până în acest moment nu a venit nimeni să-mi spună că îşi depune mandatul. (…) La nivel de ţară e posibil să ne confruntăm cu migrări. Până acum au plecat nouă deputaţi, probabil vor mai pleca unu-doi, ştiu de la Constanţa, o încercare, probabil de la Neamţ, sunt oameni care îşi poartă crucea. Eu nu ştiu ce are fiecare în spate. (…) Dintr-o discuţie cu domnul deputat Ioan Oltean (n.r. Ioan Oltean-liderul judeţean PDL), acesta mi-a spus că nu îl interesează nici un primar de la PNL şi că este mulţumit de câţi primari are, şi nu ştie cum să împartă fondurile, în condiţii de criză, primarilor PDL pe care îi are”, a precizat Ţintean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5