Ludovic Orban, candidatul PNL pentru funcţia de prim-ministru: Pregătim o schiţă de guvernare. Negociem cu parlamentari care sprijină Guvernul

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat că până la finalizarea textului moţiunii de cenzură, zilnic, se negociază cu parlamentari din zona Puterii, dar se formulează şi „o schiţă de guvernare”, pentru a nu exista acuze că nu există o alternativă de guvernare.

         „Nu sunt Mafalda. Noi suntem în negocieri zilnice pe care le purtăm în special cu parlamentari care sprijină Guvernul, care au făcut parte din majoritatea guvernamentală. Există nemulţumiri mari în rândul PSD. Nu ştim,în schimb, dacă parlamentarii cu care am luat legătura, în cazul în care PSD  - ca la ultima moţiune – îi va obliga să stea în bănci, să nu se ducă la vot, dacă vor avea curajul să se ducă să voteze. Negocierile continuă, mai sunt probabil săptămâna viitoare. E o săptămână în care probabil vom finaliza textul moţiunii de cenzură. De asemenea, Partidul Naţional Liberal lucrează la pregătirea unei schiţe de guvernare, pentru că ştiţi că data trecută am fost atacaţi pentru că nu am prezentat alternativa  şi nu avem un candidat de prim-ministru”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Candidatul de premier pe care PNL îl va propune este chiar liderul Ludovic Orban, aşa cum a stabilit Consiliul Naţional, în martie 2018. Acelaşi for l-a desemnat pe Klaus Iohannis candidatul PNL la alegerile prezidenţiale din 2019.

Întrebat dacă sunt probleme în a—şi convinge colegii parlamentari liberali să susţină moţiunea, asta pe fondul unor posibile migrări, Ludovic Orban a menţionat că discută zilnic cu parlamentarii PNL, iar niciunul nu ar fi dat de înţeles că vrea să plece din partid. Oorban a recunoscut, însă, că nu poate garanta 100% că nu va pleca niciun parlamentar de la PNL.

Liderul liberal nu a vrut să răspundă dacă a negociat şi cu parlamentari bistriţeni pentru susţinerea moţiunii. „Nici nu confirm, nici nu infirm”, a spus el.

*** 

Preöedintele PNL, Ludovic Orban, şi secretarul general Robert Sighiartău participă la Bistriţa la o şedinţă regională a Organizaţiilor Pensionarilor şiPersoanelor de Vârsta a Treia din cadrul PNL. De asemenea, la întâlnirea cu staff-ul lineral participă şi activul de partid, primari, preşedinţi de organizaţii, viceprimari, consilieri judeţeni şi municipali. 

 

Comentarii

16/06/18 19:44
alegator

Sa ne fereasca Dumnezeu de un asa prim ministru...! Cred ca aveti glume in program..! Pe tipul asta il puneti sa calce pe urmele Bratienilor..?! Doamne...., Maica Domnului rau ati ajuns..!

17/06/18 09:46
cititor

Si pe cine vreti sa propuneti , ma rog frumos... ? Ma, cand veti mai ajunge la butoane, puneti pe cine vreti voi, dar pana una alta, luati ceea ce vi se da si vi se permite . Punct !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5