Ludovic Orban, la Bistrița: Toată lumea trebuie să se concentreze pe guvernare. Am convingerea că putem depăși acest impas

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, susține că declarațiile făcute de fostul ministru al Sănătății cu privire la statistica bolnavilor de CoVid, făcute la supărare, arată că premierul Câțu a fost îndreptățit să-l revoce pe Vlad Voiculescu.

„Declarațiile de astăzi ale fostului ministru îmi arată, o dată în plus, că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa dn funcție. În conformitate cu prevederile constituționale, cu normele democratice și de bun-simț, responsabilitatea principală a modului în care funcționează Guvernul este a primului-ministru. Primul-ministru are dreptul constituțional, atunci când consideră că un minister nu funcționează bine, să propună schimbarea ministrului. Asta a făcut domnul prim-ministru Cîțu, a făcut-o nu pentru că e un ministru de la altă formațiune politică, ci pentru că era vorba de un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus și nu e vorba de orice domeniu, ci este vorba de cel mai important domeniu, ținând cont de faptul că în România și în toată lumea ne confruntăm cu  pandemia de CoVid-19”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit liderului PNL, decizia este una strict guvernamentală,  administrativă, care nu are legătură cu contextul politic, cu funcționarea Coaliției, ci este una care permite ca la nivel guvernamental să se îmbunătățească activitatea în domeniul sănătății.

„În rest, sunt speculații politice, povești. Îi îndemn pe toți colegii și partenerii din Coaliție să se concentreze pe ceea ce așteaptă oamenii de la noi, să guvernăm pentru oameni, să punem în practică programul de guvernare, să punem în practică programul pentru dezvoltarea României, să susținem toate investițiile pe care ni le-am asumat, să reușim să obținem aprobarea PNRR, pentru bugetul UE în perioada 2021-2027.

Toată lumea trebuie să se concentreze pe guvernare. Îndemnul pe care îl adresez către toți este să se concentreze pe guvernare, pe punerea în practică a programului de guvernare și pe realizarea de lucruri care să schimbe în bine viața oamenilor”, a mai  spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a menționat că  premierul nu poate fi schimbat decât la propunerea tuturor mebrilor Coaliției, dar nu există un asmenea motiv.

“Decizia ca premier să fie Florin Cîțu a fost luată în consens, după negocieri, în momentul constituirii Guvernului. Pentru a putea schimba premierul, este nevoie ca întreaga Coaliție să solicite acest lucru. PNL îl susține pe Florin Cîțu, noi nu ne jucăm cu România. În momentul în care am luat decizia să-l sprijinim pe Florin Cîțu, nu ne schimbăm peste noapte că ne cere cineva. Nu putem accepta un astfel de mecanism. Dacă fiecare partener poate să determine schimbarea premierului atunci când e nemulțumit politic, s-ar schimba premierul din lună în lună.  Nu există motivație pentru schimbarea premierului. Premierul a luat o decizie corectă,  decizie care are susținere publică și care era evidentă pentru cea ai mare parte a populației.  Obiectivul său a fost să crească calitatea actului de guvernare în domeniul Sănătăţii printr-un ministru pe care tot USR PLUS este în situaţia să îl desemneze. Eu cred că toate lucrurile se vor așeza, vom merge mai departe și ne vom concentra  pe obiectivele guvernării. Am convingerea că putem depăși acest impas, să mergem înainte”,  a adăugat Ludovic Orban.

Președintele PNL s-a întâlnit cu Biroul Politic Județean al PNL, cu primarii liberali, la ședință participând și secretarul general al formațiunii, deputatul Robert Sighiartău.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5