( Video) Ludovic Orban, la Bistrița. Declaraţii la Palatul Culturii despre candidatura pentru un nou mandat de preşedinte PNL

Ludovic Orban: Mulțumirile și recunoștința mea organizației PNL Bistrița-Năsăud, prima filială care a aprobat prin vot moțiunea „PNL - Forța Dreptei”, susținând astfel candidatura mea pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal

Președintele PNL şi președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, s-a aflat azi la Bistriţa. La Palatul Culturii în Comitetul Director Județean al PNL Bistrița-Năsăud şi-a prezentat Moțiunea "Forța Dreptei". La Bistriţa sunt prezenți ministrul Agriculturii, Adrian Oros, deputaţii Violeta Alexandru şi Antonel Tănase, senatorul Virgil Guran.
"Moțiunea mea, ”Forța dreptei”, o continuare a moțiunii cu care am câștigat în 2017. Noi suntem liberali și trebuie să respectăm valorile și principiile fundamentale ale liberalismului, care reprezintă o parte solidă în această moțiune. Noi nu putem să facem abstracție de istoria noastră, nu suntem un partid care începe de acum și își elaborează o doctrină care nu are nicio legătură cu istoria și cu trecutul nostru. Pentru mine nu există delict de opinie și totdeauna am încurajat exprimarea opiniilor. Sunt primul preşedinte de partid, în 31 de ani, care atunci când a fost în situaţia de a desemna reprezentanţi pe funcţii de demnitate publică, a pus pe masa întregului partid toate funcţiile. Niciodată nu am apelat la autoritatea ierarhică. Sunt un om accesibil, cu care poți să vorbești deschis, fără niciun fel de teamă, care răspund la telefon și care, atunci când pot să ajut o fac cu mare plăcere, pentru că eu consider că suntem o echipă, o familie mai mare, în care trebuie să ne ajutăm, să ne cunoaștem și să ne sprijinim. Partidul Național Liberal va obține rezultate mai bune sau mai rele în funcție de performanța guvernamentală. Dacă Guvernul nu are rezultate, nu are o percepţie bună, dacă oamenii consideră că România nu e într-o direcţie bună sub guvernarea noastră, atunci partidul va avea de suferit. De asemenea, menținerea acestei coaliții de guvernare nu este simplă deloc. Trebuie să ai permanent în vedere, pe de-o parte interesele fundamentale ale Partidului Național Liberal iar pe de altă parte să găsești drumul, potecuța aceea care este foarte strâmtă, în care să le dai o anumită satisfacție partenerilor de guvernare. Dacă această coaliţie de guvernare nu rezistă, nu văd cum vom putea guverna România nu opt ani de zile, cum zic unii, dar măcar ăştia patru ani. Responsabilitatea pentru viitorul Partidului Național Liberal stă pe umerii fiecăruia dintre membrii PNL. Congresul din 25 Septembrie nu este doar despre alegerea mea sau a lui Florin Cîțu ca președinte, este și despre alte multe lucruri. Vrem un Partid Naţional Liberal liber în care deciziile să fie luate de forurile statutare şi de membrii PNL sau acceptăm un partid care să cânte şi după partituri care nu sunt create în interiorul partidului? Delegații PNL sunt cei care vor decide, singuri, în cabina de vot! Dacă voi fi ales președintele Partidului Național Liberal, voi ști cu siguranță că datorez alegerea mea doar membrilor partidului, celor 5000 de delegați care vor veni la Congres, și voi acționa întotdeauna numai în numele intereselor fundamentale ale Partidului Național Liberal" declară Ludovic Orban.
"Mulțumirile și recunoștința mea organizației PNL Bistrița-Năsăud, prima filială care a aprobat prin vot moțiunea „PNL - Forța Dreptei”, susținând astfel candidatura mea pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal. Le-am spus astăzi liberalilor bistrițeni că obiectivul pe care îl stabilesc este ca Partidul Național Liberal să câștige alegerile din 2024! Cred că niciun candidat la președinția PNL nu se poate prezenta în fața partidului fără să asume acest obiectiv. Însă, atingerea acestei ținte depinde în cea mai mare măsură de calitatea guvernării naționale și locale.În consecință, conducerea PNL și Guvernul liberal au obligaţia fundamentală de a-i susţine pe aleşii locali ai partidului şi de a asigura sprijinul şi finanţarea proiectelor iniţiate de aleşii locali ai PNL. Astfel, prin performanţa primarilor noştri asigurăm performanţa Partidului Naţional Liberal în ansamblul său. În 25 septembrie, la Congresul PNL, se va alege președintele Partidului Național Liberal, iar restul echipei într-un Consiliu Național convocat ulterior. Din acest motiv, cei 5.000 de delegați au de făcut o alegere cu propria minte, cu propria evaluare, propriul discernământ, și să aleagă între cei doi candidați cine este cel mai bun, evaluând toate calitățile pe care trebuie să le aibă președintele PNL. Așadar, fiecare delegat va avea astfel în mâna sa destinul partidului. Președintele Partidului Național Liberal trebuie să fie omul care reprezintă voința PNL și nu trebuie să aibă altă legitimitate în acțiunea sa decât cea asigurată de votul și de încrederea pe care i-o dau membrii Partidului Național Liberal. Le-am mai transmis liberalilor bistrițeni că am încredere în domniile lor și că și ei pot avea încredere în mine, pentru că eu sunt o certitudine pentru Partidul Național Liberal" a declarat, după întâlnire, Ludovic Orban. Printre cei prezenţi au fost Ioan Turc, președinte PNL BN, prefectul Stelian Dolha, prim-vicepreședinte, Ioan Zăgrean, secretar general, senatorul Ovidiu Florean, Ioan Oltean, Florin Urâte, Dorin Dobra, primarii din Feldru, Grigore Țiolan, Rebrișoara, Viorel Clapău, Șieu Măgheruș, Sorin Mititean, Spermezeu, Sorin Hognogi, Urmeniș, Dumitru Tomșa.
Liderul PNL BN, primarul Ioan Turc a declarant că votează pentru Ludovic Orban, alături de deputatul Diana Morar și senatorul Ovidiu Florean. Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, este pentru premierul Florin Cîțu. Preşedintele PNL BN, Ioan Turc, l-a invitat și pe premierul Florin Cîțu să vină la Bistrița să își prezinte moțiunea pentru funcţia de preşedinte PNL.

Comentarii

22/08/21 15:42
Radu

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat că dezvăluirea apărută în spaţiul public despre episodul referitor la condamnarea premierului Florin Cîţu în SUA afectează imaginea partidului: „Eu sunt preşedintele PNL, tot ce am făcut, toată munca mea, toate eforturile mele, toate eforturile echipei PNL au fost pentru a creşte PNL, pentru a câştiga alegeri, pentru a aduce partidul la guvernare. Acelaşi lucru mi-l doresc şi acum. Ca şi candidat la preşedinţia PNL îmi doresc să conduc un PNL puternic, care se bucură de încrederea oamenilor şi astfel de episoade afectează încrederea cetăţenilor în PNL, pentru că nu e vorba de un simplu membru, ci este vorba despre premierul care este sprijinit de PNL”, a afirmat Ludovic Orban la un post de televiziune.

22/08/21 16:44
vizitator

Ludovic Orban , aflat duminică la finalul Colegiului director al PNL Bihor, unde a participat pentru a-şi prezenta moţiunea "PNL - Forţa Dreptei", a declarat că în prezent Partidul Naţional Liberal se află pe un trend descendent, undeva la 20-22%, care a început odată cu intrarea în cursa pentru şefia partidului a contracandidatului său, premierul Florin Cîţu. El a spus ca oamenii aşteaptă din partea PNL să se concentreze pe buna guvernare, să vină cu rezultate, care înseamnă, de fapt, creşterea veniturilor cetăţenilor, creşterea calităţii vieţii, creşterea calităţii serviciilor publice, realizarea obiectivelor de infrastructură şi realizarea principalelor reforme cu care s-au angajat prin programul de guvernare să le ducă la bun sfârşit. Ludovic Orban a făcut un apel să înceteze atacurile reciproce : "Din păcate, unii dintre colegii mei, care au muncit alături de mine pentru a obţine rezultatele în perioada 2017-2020, consideră că pot să-i facă bine lui Florin Cîţu dacă dau toată ziua în mine. Aici trebuie să demonstrezi că eşti mai bun, în 25 septembrie este o competiţie pentru funcţia de preşedinte al partidului, la congres se alege preşedintele partidului, restul echipei se alege la un Consiliu Naţional care va fi convocat ulterior. Nu-l ajută cu nimic pe Florin Cîţu faptul că unii din tabăra lui şi chiar şi Florin Cîţu uneori mă critică şi mă atacă de foarte multe ori pe nedrept. Aici trebuie să demonstrezi că eşti mai bun, că ai experienţă mai mare, că eşti mai bine pregătit, că eşti mai corect, că eşti mai muncitor, că ai viziune, că ai obiective, (...) că ai capacitatea de a conduce, de a asigura un management foarte serios pentru partid ca să poţi să îţi atingi obiectivele."

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5