Liberalul Ioan Turc s-a pus pe treabă…critică

Turc: „Se pare că PD-L şi PSD au venit în România de pe Marte. Ei nu ştiu, ei nu pot”

După patru ani în care au tăiat, spânzurat şi şi-au împărţit tot felul de funcţii, mai nou, liberalii au luat în serios rolul de lider al opoziţiei şi au început să critice în stânga şi dreapta actualul program de guvernare al PSD şi PD-L. Dacă la nivel central portavocea opoziţiei este fie Călin Popescu Tăriceanu, fie Ludovic Orban, fie Crin Antonescu, pe plan local, cel care critică actualul program de guvernare, pe social democraţi cât şi pe foştii colegi de Alianţă, de la PD-L, este preşedintele PNL B-N. Turc susţine că România se îndreaptă către un totalitarism democratic, în care preşedintele Traian Băsescu este şeful tuturor instituţiilor importante ale statului: Preşedinţie, Guvern, Justiţie, servicii secrete. „Alegerile parlamentare din 2008 au însemnat împlinirea unui vis pentru Traian Băsescu, care a devenit liderul care controlează aproape totul. Băsescu vrea să transforme această ţară într-o republică prezidenţială. Sintagma de republică semiprezidenţială este o abureală, pentru că dacă toate articolele propuse ar trece, noi am avea o republică prezidenţială. Cel mai penibil personaj din România, Emil Boc, susţine aceste aberaţii ale preşedintelui”, a spus Ioan Turc.

Liderul judeţean a continuat să critice apoi modificarea legii CSAT, a ordonanţei care interzice cumularea saraiului cu pensia şi s-a arătat nemulţumit de faptul că Guvernul întârzie majorarea salariilor profesorilor. „ Curtea Constituţională i-a salvat pe Boc şi Băsescu, astfel nu înţeleg cum şi-ar fi scos cămaşa. (…) Am început să observ cum funcţionează noua coaliţie. Din nefericire în afară de un şir de scandaluri încă din embrion, continuând cu scandalul Virgil Ardelean, toate acestea ne descriu o guvernare incoerentă. Nu avem un plan anticriză, un proiect de buget. Ai impresia că PSD şi PD-L au venit în România de pe Marte. Ei nu ştiu, ei nu pot”.

Tot în cadrul întâlnirii cu jurnaliştii, Ioan Turc a declarat că întreprinde în perioada următoare o campanie de consultări cu reprezentanţii PNL din Consiliul Local, în vederea susţinerii proiectelor administraţiilor locale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5