Anul trecut în evidenţele ITM figurau peste 50.000 de contracte individuale de muncă

În cursul anului 2008. la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud au fost înregistrate aproape 22.000 de contracte individuale de muncă, dintr-un total de peste 50.000 de contracte active. Aproximativ 20.000 de contracte au fost încetate, potrivit Serviciul de Îndrumare angajatori şi angajaţi în domeniul relaţiilor de muncă -Evidenţa Muncii.

„Activitatea acestui serviciu s-a concretizat şi în alte date statistice. De exemplu, anul trecut au fost înregistrate la ITM B-N peste 6.000 de angajatori activi. Numărul de carnete de muncă aflate la sfârşitul lui decembrie 2008 în completarea şi păstrarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud este de aproape 35.000. Numărul angajatorilor care au avut aprobare de a păstra şi a completa carnetele de muncă la sediul societăţii este de 47. Aproape 15.000 de carnete de muncă au fost completate. La ITM B-N au fost înregistrate în perioada de referinţă 48 de cereri pentru acordarea avizului de păstrare şi completare a carnetelor de muncă la sediul societăţilor comerciale, toate fiind soluţionate favorabil Ulterior, un angajator a renunţat la păstrarea şi completarea carnetelor de muncă ale propriilor angajaţi”, ne-a declarat Sergiu Rus, inspector şef ITM B-N.

Tot în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud, 13 cetăţeni străini cu permis de muncă au fost înregistraţi în evidenţele instituţiei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5