Aparatură medicală şi mobilier, din fonduri europene, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

Consiliul Judeţean va aproba astăzi, în şedinţă ordinară, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului „Dotare cu aparatură medicală și mobilier medical a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud”. Finanţarea acestei investiţii va fi susţinută din fonduri europene, potrivit documentaţiei furnizate de administraţia judeţeană.

         Astfel, valoarea totală a proiectului este de 15.814.083 lei (TVA inclus), adică aproximativ 3,529 milioane euro. Investiția se preconizează a se realiza în maxim 12 luni (15 luni cu tot cu perioada de la depunerea ultimei cereri de rambursare până la rambursarea efectivă).

         În fapt, printr-un proiect european, ar urma să se achiziţioneze un computer tomograf, un mamograf digital, un aparat de radilogie digital cu două posturi – grafie şi scopie, aparat de radiologie digital UPU  - pentru laboratorul de radiologie, câte un ecograf de3 înaltă performanţă pentru UPU şi Secţiile de Interne, Cardiologie, Ginecologie, un gastroscop şi un colonoscop, aparate de ventilaţie mecanică, monitoare funcţii vitale, microscop, defibrilatoare, sterilizator, scaun oprator, plus paturi pentru terapie intensivă, paturi chirurgie, targă, scaun transport pacienţi etc.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5