În Bistriţa-Năsăud,

Aproape 9300 persoane nu deţin acte de identitate valabile

La finele lunii septembrie, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 9.286 persoane nu erau puse în legalitate, din pucnt d evedere al actelor de identitate. Potrivit comisarului şef Liliana Cotfas, şeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Bistriţa-Năsăud, din cele 9286 bistriţeni restanţieri, 1821 sunt minori care au împlinit vârsta de 14 ani şi care nu au solicitat un act de identitate. Alte 7465 persoane au actul de identitate expirat, aproape jumătate dintre aceştia de mai mult de un an de zile.
«Revenim cu rugămintea ca fiecare cetăţean să-şi verifice perioada de valabilitate a actului d eidentitate, având în vedere că legea permite depunerea documentelor pentru obţinerea unei noi cărţi de identitate, cu cel mult înainte de data expirării. De asemenea, rugăm autorităţile locale să nu dea curs rezolvării cererilor cetăţenilor care au actul d eidentitate expirat », precizează comisarul şef Liliana Cotfas.
Altfel, în perioada iulie-septembrie, peste 9.267 persoane au solicitat eliberarea unui nou act de identitate. Lunile de vârf au fost iulie şi august, perioade în care românii aflaţi la muncă în străinătate au concedii. «Reîntorşi în ţară, unii au trecut şi pe la ghişeele serviciilor publice comunitare de evidenţa persoanelor pentru a se pune în legalitate, având în vedere că actul de identitate era expirat de 2-3 sau chiar mai mulţi ani. Din totalul de 9.267 acte de identitate eliberate, 5.038 au fost eliberate pentru că expirase valabilitatea acestora şi 1.070 la împlinirea vârstei de 14 ani », menţionează sursa citată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5