Biserica Sf. Constantin şi Elena din Năsăud

Are un aspect cu totul nou

Obştea credincioşilor parohiei, păstorită de tânărul preot George Celsie, poate fi mândră de noua înfăţişare a bisericii lor, cunoscută ca Biserica Nr. 2, de lângă Şcoala Generală „Mihai Eminescu” („la Odobescu”), adică Biserica Sfinţii Constantin şi Elena. Aici se potriveşte cel mai bine zicala „Omul sfinţeşte locul”.

Imediat ce a primit parohia (după săvârşirea preotului Odobescu) ambiţiosul şi iubitorul de frumos, ordine şi curăţenie – preotul Celsie a trecut la treabă. Întâi a „defrişat” toate bălăriile şi arbuştii neîngrijiţi din faţa bisericii, în locul lor plantând trandafiri multicolori şi alte flori, schimbându-se cu totul aspectul intrării în lăcaşul de cult, mai ales că a ridicat şi un gard împrejmuitor nou.

Anul acesta, în primăvară, a început reabilitarea capitală a bisericii, atât pe exterior, cât şi în interior, executându-se lucrări complexe. În exterior: pereţii tencuiţi şi vopsiţi, păstrându-se arhitectura, la fel şi acoperişul a fost schimbat şi vopsit, a fost schimbată toată tâmplăria veche cu una nouă, montându-se şi ceterna nouă; au fost îmbrăcate treptele de la intrare în marmură, aleea de intrare fiind refăcută cu dale deosebit de frumoase; sunt în curs de finisare şi două răstigniri din marmură neagră la intrarea în biserică, de-o parte şi de alta a aleii. În interior: a fost restaurată pictura, curăţat iconostasul, candelabrele noi au luat locul celor vechi. De asemenea, a fost montată o pardosea nouă şi un proscomidiar nou. „Practic nu există porţiune sau obiect nelucrat sau înnoit”, a precizat preotul George Celsie, cel care a fost tot timpul în mijlocul muncitorilor, a credincioşilor, lucrând de cele mai multe ori cot la cot cu ei.

Acum dumnealui este mândru de ceea ce a făcut împreună cu obştea credincioşilor parohiei, cărora le mulţumeşte din tot sufletul pentru implicarea atât pecuniar, cât şi cu munca făcută din proprie iniţiativă.

„Dorim ca anul viitor să reabilităm şi casa parohială, cu ajutorul lui Dumnezeu. Tot în 2010 intenţionăm să resfinţim sfântul locaş de rugăciune”, a încheiat preotul paroh George Celsie de la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena.

Comentarii

04/06/13 12:33
Elena

Imi spuneti va rog ce inseamna "ceterna"? Multumesc.

05/06/13 13:03
marius

Ceterna - burlan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5