Resfinţire de biserică la Năsăud Parohia nr.2 „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”
Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din oraşul Năsăud, cunoscută ca „Parohia II”, avându-l paroh pe preotul doctor George Celsie, urmează să fie resfinţită cu binecuvântarea şi ajutorul Domnului nostru, prin grija, strădania şi prestaţia proprie a apostolului care păstoreşte parohia din anul 2007, avându-i alături pe enoriaşii săi.
„CU FRĂŢEASCĂ DRAGOSTE VĂ ADUCEM LA CUNOŞTINŢĂ FAPTUL CĂ DUMINICĂ, 19 SEPTEMBRIE 2010, VA AVEA LOC RESFINŢIREA BISERICII ORTODOXE DIN NĂSĂUD, CU HRAMUL „SF. ÎMPĂRAŢI CONSTANTIN ŞI ELENA”. Slujba de resfinţire şi sfânta liturghie vor fi oficiate de către preasfinţitul părinte episcop Irineu Bistriţeanul, începând cu ora 9.00.
Masa va avea loc la restaurantul „Sălcuţa”, la ora 13.00.
Vă aşteptăm cu drag.
Paroh – pr. dr. George Celsie”
Aceasta este invitaţia adresată de parohul bisericii năsăudene tuturor celor care au plăcerea să participe la bucuria resfinţirii sfântului locaş.
George Celsie s-a născut la data de 18 august 1966 în comuna Zagra, satul Suplai, fiind fiul cel mai mare al tinerilor gospodari Gavrilă şi Nastasia (născută Fetti). Clasele I-VIII le face în satul natal, mândru de dascălii săi care i-au orientat paşii spre studiu, spre a-şi putea dobândi un rol în viaţă. S-a înscris la Seminarul Ortodox din Cluj, pe care-l parcurge cu foarte bune rezultate în perioada 1982-1987, cu bucuria demnităţii depline şi cu certitudinea succesului, animat de reale convingeri creştine, dornic de apropierea umană. Ca dovadă, continuă studiile la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” în perioada 1988-1992, devenind preot. La examenul de licenţă a susţinut lucrarea cu tema „Eclesiologia Sfinţilor Trei Ierarhi, având ca îndrumător pe prof. univ. dr. Constantin Voicu. Debutează în viaţa pastorală la Catedra din comuna Rodna, unde transmite ideile lui Şaguna- mitropolitul Ardealului şi primul preşedinte al Asociaţiunii Astra, afirmându-se ca un artist de valoare prin colaborarea cu revista „cetatea Rodnei”, unde a semnat articole cu o selectă desăvârşire sufletească şi o angajare deplină, având un secret al scrisului, numit plăcere. După examenul de licenţă a fost încadrat ca profesor de Patrologie şi Istoria Bisericească la Seminarul Teologic din Cluj, fiind hirotonisit ca preot după căsătoria cu Monica Turşan, din Năsăud, la 30 ianuarie 1994, după care urmează chemarea preoţească de slujire a lui Hristos la Biserica Ortodoxă din Rodna, până în anul 2007, când a ocupat postul devenit vacant de la Parohia nr.2 din Năsăud, pe această vatră creştină nestinsă, mereu împrospătată de simţirea şi fapta românească. La Năsăud, preotul paroh Celsie se dovedeşte a fi un apostol ce a împodobit cu pilda muceniciei sale sublime tradiţiile creştine, vestind dorinţa credincioşilor năsăudeni de a-şi rândui rosturile după propria lor vrere, cu rânduielile ţinute aici din vechime. Participă la activităţile astriste la nivel de oraş, la simpozioane, lansări de carte, comemorări şi aniversări, contribuind prin vorba pilduitoare ca expresie a năzuinţei unui preot de a răspândi flacăra vie a culturii şi credinţei, aşa cum propovăduia patronul spiritual al teologilor, Andrei Şaguna, fondatorul Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român – Astra. Preotul George Celsie, un mare pasionat de cunoaştere, şi-a luat doctoratul în Teologie cu teza: Gândirea creştin-filozofică a lui Origen în „De principiis”, susţinut în anul 1998.
Adaugă comentariu nou