Arhaicul şi gastronomia la Metropolis

Marţi 28 februarie 2012, în modernul şi elegantul Hotel Metropolis din Bistriţa, care împlineşte un an de la inaugurare, a avut loc o lansare inedită, prilejuită de apariţia celui de al zecelea album fotografic, realizat de Răzvan Voiculescu, în echipă.

Albumul este rezultatul unor peregrinări, timp de doi ani, prin cele mai neumblate sau foarte puţin umblate colţuri cu aer arhaic din ţară, din Banat în Maramureş sau Delta Dunării, a unor bucătari hoinari, precum Şerban Georgescu, Horia Şimon, Adrian Caramatescu, Marcela Coşnean, Elena Daniela Graură şi nu în ultimul rînd, Răzvan Voiculrscu. Au bătut la porţile caselor vechi, lăsînd în urmă noile construcţii cu termopane şi intrînd în locurile încă nealterate cu aer străbun. S-au realizat aproape 300 de pagini de fotografii în cele mai inedite spaţii şi poziţii, care aduc originalitatea deosebită a acestui album, însoţit de un film de scurt metraj, care spune mult.

Albumul a fost prezentat de prof. dr. Dorel Cosma, directorul Centrului Cultural „George Coşbuc”, al cărui discurs a întregit şi a dat culoarea literară a ineditei lucrări. Răzvan Voiculescu a făcut un dialog cu prietenul său biatriţean, Horia Şimon, mare bucătar hoinar, şef al gastronomiei restaurantului Metropolis, care a pregătit în finalul dialogului prelungit cu spectatorii, preparate originare, deosebite.

Acţiunea de îmbinare a gastronomiei exotice cu locurile arhaice din ţară şi realizarea de imagini foto şi film a plăcut bistriţenilor şi constituie un act de cultură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5