Prefectul Szilagyi:

“ASD frânează aplicarea legilor proprietăţii”

Prefectul Szilagyi Ioan susţine că Agenţia Domeniilor Statului frânează punerea în aplicare a legilor fondului funciar, din această cauză, sute de persoane din judeţul nostru nefiind puse în posesie. “Ei fac tot ce-I posibil ca oamenii să nu intre în posesia terenurilor. Apelează la minciuni de genul că ar fi terenul Coroanei, că investiţiile au fost cumpărate etc.”, a reclamat înaltul funcţionar public, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, “ADS jonglează cu terenurile statului”, un astfel de exemplu fiind documentele înaintate Instituţiei Prefectului de la nivel central şi de la filiala judeţeană. Astfel, a menţionat prefectul Szilagyi, ADS Bucureşti a transmis că suprafaţa disponibilă pentru a fi retrocedată este de 146,21 hectare (În localităţi precum Livezile, Şieu, Teaca şi Cetate), în timp ce de la Bistriţa, printr-o adresă semnată de Bogdan Butnariu, este precizată suprafaţa de 2225 hectare. “Caută să ne mintă. Vor să ascundă teren sau vor să rezolvăm problema?”, a menţionat prefectul judeţului, anunţând că un astfel de memoriu va ajunge şi la Guvern.

Înaltul funcţionar public a dat şi un exemplu care ar arăta modul în care lucrează cei de la ADS. În timp ce pentru cererile de la Dumitra nu ar exista terenuri disponibile pentru solicitările făcute în baza legilor prorpietăţi, săptămâna aceasta s-ar fi concesionat un teren de 50 ari, cu deschidere la drumul naţional, beneficiar fiind omul de afaceri Octavian Harşianu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5