Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă Bistriţa va rămâne cu 58 hectare
Prefectul Szilagyi Ioan a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a început procedura de delimitare a suprafeţei pe care va funcţiona Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă Bistriţa, săptămâna viitoare urmând să fie promovată o hotărâre de Guverrn în acest sens. O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, ai Instituţiei Prefectului, ai Primăriei Bistriţa, ai ADS şi SCDP urmează să definitiveze suprafeţele care vor fi validate pentru restituire persoanleor îndreptăţite de legile funciare şi cele care vor rămâne în patrimoniul Staţiunii.
Potrivit înaltului funcţionar public, SCDP Bistriţa va rămâne cu 58 hectare de teren, în jurul clădirii centrale, “suprafaţă suficientă şi pentru cercetare şi pentru producţie”. “Nu vreau să fiu înţeles greşit. Staţiunea Pomicolă trebui să rămână, pentru a se demonstra că există pomicultură în judeţ, nu uşoare urme de fructe”, a declarat prefectul Szilagyi. În opinia sa, aceste demers va însemna “salvarea” SCDP Bistriţa, în contextul în care activităţile de cercetare nu erau finanţate de la bugetul de stat şi din fonduri structurale pe motiv că terenurile aveau un statut juridic incert.
Altfel, prefectul Szilagyi Ioan a revenit cu solicitarea de schimbare din funcţie a directorului Ioan Platon, pe motive de slab management.
Citiţi şi:
- De 65 de ani, Staţiunea Pomicolă Bistriţa aduce rezultate ştiinţifice pomiculturii româneşti
- Cercetare anti-retrocedare la Staţiunea Pomicolă Bistriţa
- Primarul Ovidiu Creţu: Nu există riscul ca Staţiunea Pomicolă să se desfiinţeze
- “ASD frânează aplicarea legilor proprietăţii”
- Deputatul Dolha: Suprafaţa retrocedabilă a Staţiunii de Cercetare Pomicolă este de 144 hectare. Rămân 151 hectare
Adaugă comentariu nou