Asfalt între Agrieş şi Molişet. Preşedintele Moldovan : E o zonă cu nimic mai prejos decât Tirolul

Autorităţile locale din Târlişua au recepţionat lucrările de modernizare a Drumului Comunal 38D, pe tronsonul Agrieş – Molişet, o investiţie de aproximativ 10 milioane lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în baza OG 28/2013. Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a răspuns invitaţiei primarului Vlăduţ Purja şi viceprimarului Florin Pop de a participa la acest eveniment inaugural.
„Este un moment de mare bucurie pentru comunitatea din Molişet, la recepţia DC 38D, un drum care va pune în valoare toată această zonă minunată şi care aduce civilizaţie în această comunitate de oameni foarte frumoşi şi harnici, care de-a lungul timpului au trăit în condiţii foarte vitrege. E un drum de aproximativ 10 km, finanţat prin PNDL, acel program de care vă tot spuneam că a fost creat de Guvernul PSD condus de Victor Ponta, la iniţiativa ministrului Dezvoltării Regionale de atunci, Liviu Dragnea, program care a dezvoltat în mod concret satul românesc. E o investiţie de aproape 2,2 milioane euro şi care face ca această zonă să nu fie cu nimic mai prejos decât zone din Austria, din zona Tirolului. Chiar dacă sunt oameni care nu pun preţ pe aceste lucruri, eu sunt bucuros şi felicit firma care a lucrat aici, şi se vede că sunt lucrări de foarte bună calitate. Aş vrea să felicit pe dl. primar Vlăduţ Purja, pe dl. viceprimar, cu echipa de consilieri care l-au susţinut pentru promovarea unui astfel de proiect”, a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan.
Primarul Vlăduţ Purja a menţionat că investiţia a vizat cel mai lung drum comunal din localitate, asta în condiţiile în care comuna Târlişua este printre comunele cele mai mari din judeţ, cu cea mai mare lungime de drumuri de toate categoriile. „Este o bucurie enormă pentru noi, este un vis care s-a realizat cu ajutorul preşedintelui Consiliului Judeţean, al ministrului Liviu Dragnea, al Guvernului Ponta. (...) Acest drum deserveşte şi o parte din satul Agrieş, pe lângă Molişet, în total aproximativ 600 de locuitori”, a menţionat primarul Purja. În context, consilierul judeţean Mihai Forai, directorul Liceului Tehnologic Târlişua, a precizat că acest drum este o poartă importantă de acces spre Munţii Ţibleş, asta în condiţiile în care DC 35D este continuat de un drum forestier modernizat cu fonduri europene.
Primarul comunei a menţionat că a depus la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale proiecte pentru modernizarea drumurilor comunale, urmând să depună proiecte şi pentru infrastructura agricolă şi forestieră.
„Sperăm să avem şi succes în acest demers de depunere a proiectelor. Anul acesta a fost unul dintre cei mai buni ani din istoria comunei. Anul acesta, în comuna Târlişua, prin fonduri guvernamentale ale Consiliului Judeţean şi fonduri locale, s-a turnat asfelt pe aproximativ 20 de kilometri, pentru care mulţumesc preşedintelui CJ”, a concluzionat Vlăduţ Purja.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5