Primarul Vlăduţ Purja (Târlişua): Sperăm ca măcar fondurile pentru asistenţă socială să nu fie repartizate pe criterii politice
În această perioadă, primăriile pregătesc proiectele de buget pentru anul 2021 care vor fi adoptate, foarte probabil, în luna aprilie. Nici acum nu se ştiu foarte exact sumele defalcate care revin autorităţilor locale.
„Sper ca Guvernul să nu politizeze alocarea fondurilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap. Anul trecut s-a întâmplat aşa, ceea ce nu e corect pentru că asistenţa socială nu are culoare politică. Sper să avem bani şi de cofinanţarea proiectelor, avem nevoie de aproximativ 1,5 milioane lei, pentru a închide proiectele de edificare a grădiniţei din Târlişua, de amenajare a Centrului Civic, de realizare a reţelei de canalizare”, ne-a explicat primarul comunei Târlişua, Vlăduţ Purja.
Acesta a menţionat că, la început de an, a primit şi vestea proastă prin care contractul de finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pentru un proiect de modernizare a reţelei stradale, fost reziliat unilateral. „Era un proiect de aproximativ 10 milioane lei, pentru o reţea de circa 30 km de străzi. Am fi reuşit astfel să modernizăm 80% din reţeaua de drumuri comunale. Am primit doar vestea că acest contract se reziliază unilateral, chiar dacă aveam licitaţia făcută. Nu s-au indicat alte surse de finanţare, aşa cum ar fi fost normal. Am făcut solicitare la CNI, oricum au fost cheltuiţi bani pentru documentaţia tehnică, acum vor trebui cheltuite alte fonduri pentru intabulare, reactualizarea proiectului şi a indicatorilor tehnico-economici. Nu ai garanţia că după ce cheltui o grămadă de fonduri primeşti finanţare, asta e marea problemă”, ne-a explicat primarul Purja.
Anul acesta, una dintre priorităţile administraţiei locale va fi şi achiziţionarea unui microbuz şcolar, asta după ce anul trecut a mai fost cumpărat un astfel de vehicul. „Toată infrastructura şcolară este pusă la punct al standarde europene, atât la Agrieş, cât şi la Târlişua. Trebuie să oferim condiţii de siguranţă şi pentru transportul elevilor”, menţionează primarul comunei.
Prioritate rămâne şi continuarea demersului de punere în posesie a cetăţenilor cu suprafeţele de pădure. Potrivit primarului, odată ce timpul va permite, vor fi reluate măsurătorile, procedura fiind destul de complicată pentru că la fiecare parcelă se ajunge de cel puţin trei ori. Peste 400 de astfel de dosare sunt în lucru la Primăria Târlişua. În paralel, autorităţile locale speră să primească o veste bună şi pentru lucrările de cadastru general, comuna fiind inclusă într-un proiect de finanţare europeană, licitaţia pentru contractul de lucrări derulându-se la ANCPI.
Citiţi şi:
- Vlăduţ Purja (Târlişua): De două săptămâni, am început campania de toamnă de reparare a drumurilor
- Sărbătoare pentru comunitatea din Târlișua. Artiști de top au bucurat inimile sutelor de spectatori
- Cinci proiecte cu fonduri guvernamentale, în derulare, la Târlișua. Podul de la Borleasa, recepționat
- Primarul Vlăduţ Purja: Trei proiecte depuse spre finanţare de Primăria Târlişua! Ce alte investiţii majore sunt în derulare!
- Drumul Unirii între Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, inaugurat. Preşedintele Radu Moldovan a primit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Târlişua
Adaugă comentariu nou