Atleţii bistriţeni se încăpăţânează să arunce suliţa în top 5 naţional, fără bază de antrenament

Zilele trecute, la Bucureşti, pe stadionul Iolanda Balas Soter, a avut loc Campionatul Naţional Aruncări Lungi, pentru seniori, tineret, juniori I şi II.

          LPS Bistriţa a fost reprezentată de trei sportivi antrenaţi de prof. Daniela Nechifor, care au reuşit rezultate foarte bune, asta în condiţiile în care atleţii bistriţeni nu au un teren specific pentru antrenament, îndeosebit pentru zona de elan.

          Astfel, în proba de suliţă, la juniori II, Melania Mureşan a obţinut locul V, cu o aruncare de 32,03 m, pe aceeaşi poziţie terminând şi Gabriel Dragoş Ursa, cu o aruncare de 51,91 m. Deşi accidentat, Marcel Paul Bercea a intrat în concurs, terminând pe locul X, tot în proba de suliţă a juniorilor II.

          Judeţul Bistriţa-Năsăud a avut tradiţie în această probă, cea mai titrată sportivă a judeţului fiind Felicia Ţilea Moldovan (născută la Poiana Ilvei), care a bifat patru participări la Jocurile Olimpice, şi vicecampioană mondială (în 1995).

          Probabil că sportivii bistriţeni ar avea rezultate mult mai consistente, dacă ar avea amenajată o pistă de alergare destinată aruncării cu suliţa şi un sector specializat pe terenurile de antrenament, iar nu prin noroaie şi asfalt.      

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5