Atmosferă incendiară cu Antonia, Ţociu şi Palade, Culiţă Sterp şi Mirela Petrean, la Zilele comunei Şanţ. Sărbătoarea de pe Valea Someşului a adunat mii de oameni

Cea de-a doua zi a sărbătorii comunei Şanţ a fost una în care mii de oameni de pe întreaga Vale a Someşului au venit pentru a petrece alături de numele sonore invitate de primarul Ioan Szabo. Manifestarea prezentată de Menuţ Maximinian şi Carmen Iancu a debutat cu tinerele interprete Valerica Croitor şi Camelia Moldovan, iar mai apoi au urcat pe scenă trei nume consacrate ce fac cinste comunei – Lucreţia Pomohaci, Dănilă Filipoi şi Viorica Hojda.
Teatrul nescris „Constantin Iugan”, format din oameni ai locului, dar şi din copiii acestora (în trupă evoluează şi elevi, dar şi un student la matematică la universitatea din Cluj), a prezentat piesa „Surpriza vieţii”. Actorii Sofia Ceciuleac (coordonator), Dorin Tiniş, Andrei Carafa, Ionel Tiniş, Macedon Mate, Ancuţa Filipoi, premiaţi la festivaluri în Drobeta Turnu Severi, Slatina, Mediaş, Câmpeni, Bucureşti, Macea, au fost aplaudaţi la scenă deschisă şi acasă.
În acest cadru, primarul Ioan Szabo, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean – Radu Moldovan, au acordat pentru seniorii trupei de teatru – Ieronim Constantin şi Sabina Constantin -, care după 47 de ani de activitate s-au retras, Diplome de Excelenţă, mulţumindu-le pentru ceea ce au făcut pentru promovarea acestui gen dramatic unic.
În discursul său, preşedintele Radu Moldovan l-a felicitat pe primarul Ioan Szabo: „ Oamenii harnici și de omenie din comuna Șanț, conduși de un om de mare caracter și profesionalism, Ioan Szabo, au beneficiat în ultimii ani de investiții publice de aproape 20 de milioane de euro. Vreau să amintesc de cea mai arzătoare problemă, cea a drumului DN 17 D. Acesta a fost modernizat din Năsăud și până la ieșire din Rodna, iar tronsonul din Rodna până la Șanț și Valea Mare se află în procedură de desemnare a constructorului, are finanțare asigurată și urmează să fie modernizat. Din 2012 și până în prezent s-au implementat 39 de proiecte mari în valoare de peste 19,4 milioane de euro”.
„Domnule preşedinte, vă mulţumesc că sunteţi în mijlocul nostru, în comuna Şanţ. Este o mare onoare pentru noi. Vreau să vă spun doar câteva lucruri la care Şanţul este unicat. Am fost primul primar care am acordat lemn de foc pentru populaţie, primul care am acordat şi acordă în continuare 30 de burse pentru copiii noştri, primul primar care am asigurat transport gratuit pentru copiii şănţenilor la Năsăud şi Bistriţa. Primăria Şanţ este unic în judeţ pentru acordarea lemnului de molid către populaţie, din doi în doi ani. Dacă ar fi să enumerăm toate lucrurile avem un şir lung de fapte. Am slujit cu drag pe şănţeni, s-au adus sume enorme în comuna noastră. În 2012 am preluat Şanţul, aşa cum spunea un viceprimar, de la minus 3 şi l-am ridicat, poate, la poziţia cea mai înaltă. Am muncit, m-am străduit şi ceea ce am promis am dus la bun sfârşit. Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat. Vă preţuiesc şi-mi doresc să-mi demonstrez mie însumi că sunt un primar adevărat. Cel mai important lucru este să ştiţi cu aveţi un om cu caracter, cu bun simţ, şi pe care întotdeauna îl găsiţi în Primăria Şanţ. Puteţi fi mândri că sunteţi şănţeni”, a declarat primarul Ioan Szabo.
Mirela Petrean a cântat alături de spectatori cunoscutele şlagăre „Cu ce m-am ales în viaţă” şi „Am plecat cândva de jos” („De la ţară vin toţi domnii”), iar Culiţă Sterp, cel care are zeci de milioane de vizualizări pe youtube, a avut o primire deosebită, cântecele lui fiind fredonate de toţi cei prezenţi.
Un punct aparte l-a constituit prezenţa celui mai iubit cuplu de comedie al teatrului românesc din generaţia actuală – Romică Ţociu şi Cornel Palade – care au înveselit lumea. Lia Band a adus o atmosferă fresh, plină de energie, pregătind intrarea în scenă a celei ovaţionate de mii de spectatori – Antonia – care a cântat până în miez de noapte, când pe bolta comunei Şanţ a strălucit un impresionant foc de artificii, cum doar la Untold s-a văzut.
După cum declara primarul Ioan Szabo, dar şi cei de la Jandarmerie şi Poliţie, a fost cea mai mare sărbătoare de pe Valea Someşului, confirmându-se încă o dată faptul că numele mari atrag publicul.
Felicitări primarului Ioan Szabo şi întregii sale echipe de la Primăria Şanţ.

Proiecte derulate în comuna Şanţ
I.BUGET LOCAL
Din bugetul local au fost implementate 23 de proiecte în valoare de 17,5 milioane lei (3,7 milioane EURO)
II.FONDURI EUROPENE
1.Reabilitarea drumurilor forestiere (6,2 km)-8 milioane lei (1,8 milioane EURO)-Finalizat
2.Modernizarea drumurilor forestiere din Șanț (8,44 km)-6,52 milioane lei (1,38 milioane EURO)-În execuție
3.Modernizarea drumurilor forestiere,etapa a II-a (9,1 km)-6,25 milioane lei (1,32 milioane EURO)-În execuție
4.Modernizarea infrastructurii rutiere de drumuri comunale și străzi (5,6 km)-4,65 milioane lei (980.000 EURO)-În execuție
5.Pod peste Someș și asfalt pe DC Podul Moldovei-1,1 milioane lei (230.000 EURO)-Finalizat
6.Construirea unei gradinițe pe Cîrțibav-700.000 lei (148.000 EURO)-Finalizat
7.Achiziționare buldo-excavator-360.000 lei (76.000 EURO)-Finalizat
8.Achiziționare utilaj în comună-662.000 lei (140.000 EURO)-În procedură de licitație
9.Construcția și echiparea grădiniței cu program prelungit-3,52 milioane lei (740.000 EURO)-În curs de finanțare
TOTAL INVESTIȚII FONDURI EUROPENE: 9 proiecte în valoare de 28,2 milioane lei (6 milioane EURO)
III.GUVERNUL ROMÂNIEI
1.Asfaltare străzi în comuna Șanț (6 km)-6,6 milioane lei (1,5 milioane EURO)-Finalizat
2.Asfaltarea străzii Poderei- tronson 1, comuna Șanț-2,1 milioane lei (450.000 EURO)-Finalizat
3.Modernizarea drumului comunal Cobășel-Valea Blaznei (8,9 km)-7,24 milioane lei (1,53 milioane EURO)-În execuție
4.Construirea unui pod peste râul Someșul Mare, localitatea Valea Mare-603.000 lei (127.000 EURO)-Urmează execuția
5.Construire pod ’’la Rusu’’ peste râul Someșul Mare-718.000 lei (152.000 EURO)-Urmează execuția
6.Realizarea cadastrului în comuna Șanț-155.000 lei (33.000 EURO)-În derulare
7. Modernizarea DN 17 D (Năsăud - Ilva Mică - Rodna - Șanț - Valea Mare) - 6 milioane EURO
TOTAL INVESTIȚII GUVERNUL ROMÂNIEI: 7 proiecte mari în valoare de 46.6 milioane lei (9,7 milioane EURO)
Total investiții mari în comuna Șanț: 39 de proiecte în valoare de 19,3 milioane EURO (90,1 milioane lei) 901 miliarde de lei vechi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5