Au început înscrierile la Poliţia bistriţeană!

Bistriţenii care doresc să urmeze o carieră în poliţie şi-au depus déjà dosarul de înscriere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. Înscrierea candidaţilor se va face personal, pe bază de cerere, în perioada 4-8 aprilie 2016, de luni până joi, între orele 09.00-20.00, iar vineri până la ora 16.00. La nivelul judeţului nostru sunt disponibile 33 posturi, toate de agenţi, majoritatea pentru ajutor şef de post în comune.

Pentru ocuparea posturilor vacante de agenţi, prin încadrare din sursă externă, candidaţii vor susţine 2 probe (3 în caz de departajare a candidaţilor cu acelaşi punctaj). Astfel, concursul constă în evaluarea performanţei fizice şi un test scris, de tip grilă. Probele la evaluarea performanţei fizice sunt, în ordine, flexie abdominală, pentru toţi candidaţii, bărbaţi şi femei şi alergare de rezistenţă pe distanţa 1000 m pentru candidaţii-bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii – femei. Baremele la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic.     Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie şi este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă.

Proba test scris va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le candidații și va avea loc la data de 14.05.2016. Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00.

         Întrucât examinarea psihologică este de competența Centrului de Psihosociologie al M.A.I., data, ora, locul și celelalte detalii vor fi stabilite de această unitate și vor fi comunicate candidaților prin postare pe pagina de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră - Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs) precum și la avizierul și pe pagina de Internet a unității teritoriale de recrutare, respectiv IPJ Bistriţa-Năsăud (adresa  https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs), rezultatele la testarea psihologică urmând a fi afişate pe aceleaşi adrese/pagini de internet.

          De asemenea, lista finală cu candidații care îndeplinesc toate condițiile pentru a susține proba de evaluare a performanţei fizice va fi comunicată în aceleași modalități.

        Se impune verificarea permanentă și atentă a paginii de Internet a Poliției Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs, precum și la avizierul și pagina de Internet a IPJ Bistriţa-Năsăud, unitatea teritorială de recrutare, https://bn.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs, întrucât comunicarea informațiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza în aceste modalități, se arată în comunicatul IPJ BN.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5